21.6 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Mai MulteEvenimenteA 33-a ediție a Festivalului Național de Teatru, din nou la București

A 33-a ediție a Festivalului Național de Teatru, din nou la București

Cea de a 33-a ediția a Festivalului Național de Teatru (FNT) are loc la București între 20 și 30 octombrie. Ediția din 2023 a manifestării oferă publicului, pe lângă seria obișnuită de spectacole montate și prezentate în România și trei producții invitate din străinătate.

Mai exact este vorba despre „La coteț, adevăr câinos”, produs de The Royal Lyceum Theatre din Edinburgh, Scoția (Marea Britanie), „O dulcele meu pământ”, gândit de către Young Vic Theatre (Anglia), și Théâtre de Vidy (Elveția), „Catarina și frumusețea de a ucide fasciști”, gândit și produs de către Teatrul Național „D. Maria II” din Lisabona, Portugalia.

Manifestarea, organizată traditional la mijlocul toamnei de către UNITER, cuprinde zeci de piese care se joacă pe mai multe scene din București, în frunte cu Teatrul Național, Teatrul Odeon, Teatrul ACT, Teatrul „L.S.Bulandra”, „Nottara”, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Mic și Teatrul Metropolis.

De asemenea, sub egida festivalului vor avea loc numeroase alte evenimente artistice, precum un târg de carte de teatru, spectacole de lectură, dar și reprezentații teatrale sub titulatura „FNT On Air”. O mare atenție va fi acordată și secțiunilor „FNT Educațional: Spectacole în școli și licee” și „FNT Educațional: Ateliere de teatru – pentru copii și tineri cu deficiențe de auz sau de vedere”. În paralel, va exista și un târg al cărții de teatru, găzduit de către Librăria Cărturești Verona, partener traditional al FNT, care va aduce în zilele de 21, 28 și 29 octombrie nu mai puțin de 30 de lansări de tiluri ale unor volume care pun în atenția iubitorilor de teatru și de lectură autori dintre cei mai diverși.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments