10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
StiriInternAdriana Săftoiu e categorică: „Schengen în aer este nimic”!

Adriana Săftoiu e categorică: „Schengen în aer este nimic”!

Este cu adevărat benefică intrarea României și a Bulgariei în Spațiul aerian Schengen? Aceasta este întrebare care îi frământă teribil pe mai mulți jurnaliști cu greutate, ce critică profund acceptarea parțială a celor două țări, inițiativă descrisă de unii ca fiind de-a dreptul jignitoare.

Experimentata jurnalistă și fost om politic, Adriana Săftoiu, nu s-a arătat prea încântată de varianta unei aderări parțiale la Schengen, spațiul european în care pot circula liber, fără controale la frontieră, peste 400 de milioane de persoane, iar în cadrul ediției de vineri, 15 decembrie, a emisiunii „La Subiect”, de la Canal 33, a explicat exact de ce în opinia sa o asemenea variantă nu aduce mari beneficii.

În opinia sa, „Schengen în aer chiar este nimic”.

Invitata permanentă a lui Alexandru Răducanu în platoul emisiunii „La Subiect” a precizat că „problema cea mare este Schengen-ul terestru, acolo unde stau la coadă camioanele și persoanele care merg în vacanță”.

Jurnalista ale cărei editoriale sunt publicate în fiecare joi pe Canal33.RO încurajează mai degrabă poziția pe care a adoptat-o Bulgaria, de susținere a faptului că țara vecină şi-a câştigat deja statutul de membru al Schengen.

„Premierul bulgar a explicat foarte bine refuzul acestei mâini întinse”, a mai adăugat Adriana Săftoiu.

Amănunte, vezi în videoclipul de mai jos cu Alexandru Răducanu și Adriana Săftoiu!

Urmărește „La Subiect” în fiecare vineri de la ora 19:00, numai pe Canal 33!

Fabian Basalau
Fabian Basalauhttp://canal33.ro
În prezent student la Facultatea de Traducere și Interpretare, Fabian este jurnalist cu experienta de lucru in redactiile publicatiilor ProSport, B1 TV și DigiSport. Iubește să scrie și este pasionat de istorie, artă și tehnologie.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments