23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Aflăm sau nu astăzi data la care ne vom vota viitorul președinte...

Aflăm sau nu astăzi data la care ne vom vota viitorul președinte al țării?!

Zi decisivă pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale din acest an! Liderii coaliției guvernamentale ar trebui să stabilească marți, 25 iunie, data alegerilor viitorului șef de stat, atât legată de primul tur, cât și de cel de-al doilea.

Cele două partide nu reușesc de circa două săptămâni să cadă de acord asupra perioadei de organizare a alegerilor prezidențiale, una devansată față de cea la care ar fi trebuit în mod normal să aibă loc.

Dacă liderii PSD merg pe varianta organizării alegerilor la mijlocul lunii septembrie, mai exact 15 și 29 septembrie, liberalii „au descoperit” mai nou că cel puțin primul tur ar impieta asupra bunului mers al viitorului an școlar, dat fiind că unitățile școlare se transformă, prin tradiție, în circumscripții electorale, și cer, prin urmare, alte date de organizare.

Înaintea mini-vacanței de Rusalii, premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale. El a precizat că, în urma deciziilor din coaliţie, marți sau cel târziu miercuri, va fi stabilită data primului tur de scrutin, fie în 15 septembrie, fie în 29 septembrie.

„În urma deciziilor luate în coaliţia de guvernare, îi solicit domnului vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale. Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date – 15 sau 29 septembrie – se va desfăşura primul tur”, a precizat Ciolacu, vinerea trecută, la începutul şedinţei de Guvern.

În acest moment, în lucru sunt două scenarii referitoare la data alegerilor prezidențiale.

Fie 15 și 29 septembrie, așa cum de altfel a anunțat premierul Marcel Ciolacu încă de acum șase luni, fie  29 septembrie, primul tur, respectiv 13 octombrie, runda finală.

Sunt șanse mari ca această din urmă variantă să câștige teren, fiindcă în cazul în care s-ar opta pentru cea dintâi, campania electorală ar trebui să debuteze pe 15 august, adică în zi de mare sărbătoare creștină, și mai ales, în ultimele două săptămâni ale sezonului estival, cele mai importante pentru milioane de români aflați încă în concedii.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments