23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
StiriInternÎncep examenele la Evaluarea Națională 2024 pentru peste 160.000 de copii!

Încep examenele la Evaluarea Națională 2024 pentru peste 160.000 de copii!

Peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține începând de marți, 25 iunie, examenul de Evaluare Națională, cel care face trecerea de la ciclul gimnazial la cel liceal.  Examinările sunt organizate în 3.392 de unități de învățământ/centre de examen.

Probele scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a încep la 25 iunie cu testarea cunoștințelor de limba și literatura română, în timp ce a doua probă scrisă, cea de  matematică, va avea loc joi, 27 iunie.

Potrivit Ministerului Educației, proba pentru elevii care au studiat limba și literatura maternă va avea loc vineri, 28 iunie.

„Accesul elevilor în unitățile de învățământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Aceștia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor se poate folosi și creion negru”, a informat Ministerul Educației printr-un comunicat de presă.

Examenul propriu-zis începe la ora 9:00, când elevii vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. Elevii vor putea cere pagini suplimentare, dacă va fi cazul.

Timpul alocat rezolvării subiectelor este de 120 de minute, care încep din clipa completării casetei de identificare pentru fiecare elev, acestea urmând a fi controlate de către asistenții din prezenți în sălile de examen.

Ministerul a mai precizat și faptul că vor beneficia de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, elevii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană/a Municipiului București de organizare a examenului, în baza prevederilor procedurii specifice cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale în anul 2024.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments