22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
DiverseAlarmă la Gherla: „Suntem foarte aproape de ziua în care un deținut...

Alarmă la Gherla: „Suntem foarte aproape de ziua în care un deținut va omorî un polițist de penitenciar”!

Sistemul penitenciar românesc are mai nou un „călcâi al lui Ahile”. Este vorba despre închisoarea din Gherla, una dintre cele mai vechi din țară, acolo unde în ultima perioadă de timp lucrurile au luat o întorsătură urâtă între deținuți și gardieni, pe de o parte, și între deținuți între ei, pe de alta.

În cadrul emisiunii „Jurnal de Business”, moderată de Alexandru Catalan, Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, a vorbit pe larg despre situația îngrijorătoare din Penitenciarul Gherla, acolo unde două sinucideri recente au stârnit îngrijorarea tuturor cu privire la starea de securitate a celor ce se află și lucrează în instituție.

Disputa pentru „putere” în incinta penitenciarului Gherla a atins cote alarmante

Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a făcut un apel către Administrația Națională a Penitenciarelor să intervină cât mai repede, afirmând că „o conducere a penitenciarelor slabă a generat ca deținuții să pună stăpânire pe această pușcărie”. Avertismentul său a fost clar: „Suntem foarte aproape de ziua în care un deținut va omorâ un polițist de penitenciare!”.

Cosmin Dorobanțu a adăugat și amănuntul conform căruia situația de la Gherla datează de doi sau trei ani, însă până în prezent nu s-au luat măsuri eficiente pentru a rezolva această situație.

Penitenciarul Gherla, unul dintre cele mai vechi din țară, care odinioară a fost considerat un etalon în sistemul penitenciar, se află acum sub nivelul optim de funcționare. Cosmin Dorobanțu a subliniat că: „dacă autoritățile nu reușesc să reabiliteze deținuții și să asigure securitatea în interiorul penitenciarului, riscul ca aceștia să pună în pericol societatea la eliberarea lor devine o amenințare reală”.

Cosmin Dorobanțu a criticat, de asemenea, promovarea unor șefi în Penitenciarul Gherla, pe care i-a catalogat drept persoane „care nu au legătură cu realitatea din Penitenciarul Gherla”

În România trăiesc în prezent peste 23.000 de deținuți.

Carmen Gone
Carmen Gonehttp://canal33.ro
„Într-o lume a televiziunii, pasiunea devine putere” Cu o poziție de Producător Executiv la Canal 33, absolventă a Școlii de Televiziune Tudor Vornicu și studentă la Facultatea de Științele Comunicării. Cu o viziune proactivă și o pasiune profundă pentru arta acestei industrii, aduce contribuția în lumea dinamică a televiziunii de peste 6 ani. Cu o experiență semnificativă în producțiile de divertisment, a fost o prezență esențială în realizarea unor programe de succes pentru Antena 1 și Antena Stars. Implicarea constantă și experiența solidă o definesc ca un profesionist dedicat în domeniul media și divertisment.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments