18.3 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternAnunț de la CNAIR: Abonații Digi nu mai pot plăti rovinieta prin...

Anunț de la CNAIR: Abonații Digi nu mai pot plăti rovinieta prin sms

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au publicat astăzi un comunicat prin care abonații serviciului de telefonie mobilă ai RCS&RDS sunt informați că nu mai pot plăti rovinieta prin sms, începând cu data de 5 februarie. Oficialii CNAIR nu au oferit nicio explicație pentru această decizie.

Majoritatea românilor încă mai preferă să plătească taxa de drum la benzinărie, decât prin sms

„CNAIR informează utilizatorii rețelei naționale de drumuri și autostrăzi din România că se suspendă emiterea rovinietelor și a peajelor prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) al operatorului de telefonie RCS &RDS, începând cu data de 05.02.2024. De asemenea, CNAIR va informa utilizatorii cu privire la reluarea activității de încasare a tarifelor”, sună sec comunicatul celor de la CNAIR.

Așa încât abonaților Digi nu le rămâne decât varianta tradițională, să plătească taxa de drum la benzinării, ori la așa-numitele pay-point.

Reamintim că din acest an, mai exact începând cu data de 25 martie, taxa de drum va suferi mai multe modificări.

Astfel, ca și noutate, în 2024 CNAIR va introduce rovinietele cu valabilitate de o zi, 10 zile și două luni. În prezent, taxa de drum (rovinieta) se poate achita pentru o perioadă calendaristică de o săptămână, o lună, trei luni și 12 luni.

Și tarifele vor suferi modificări.

Astfel, pentru un autoturism, taxa de rovinietă va fi de 2,5 euro pentru o zi, 5,3 euro pentru 30 de zile, respectiv 28 euro pentru un an, iar pentru un vehicul de transport marfa cu masa mai mica de 3,5 tone, taxa va fi de 8,6 euro pentru o zi, de 18,2 euro pentru 30 de zile, respectiv 96 euro pentru un an.

Pentru vehiculele de transport marfă cu masa cuprinsă între 3,5 tone și 7,5 tone, taxa de rovinieta va fi de 4 euro pentru o zi, de 32 de euro pentru 30 de zile, respectiv 320 euro pentru 12 luni.

Pentru vehiculele de transport marfă cu masa între 7,5 tone și 12 tone, taxa va fi de 7 euro pentru o zi, de 56 euro pentru 30 de zile, respectiv de 560 euro pentru un an. Pentru vehiculele de transport persoane cu peste 9 locuri, dar maximum 23 de locuri, taxa va fi de 4 euro pentru o zi, de 32 euro pentru 30 de zile, respectiv 320 euro pentru un an, iar pentru vehiculele transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune taxa va fi de 7 euro pentru o zi, de 56 de euro pentru 30 de zile, respectiv de 560 euro pentru 12 luni. 

Atenție: atunci când împrumutați mașina unei persoane care vrea să facă un drum mai lung, responsabilitatea pentru plata rovinietei aparține proprietarului vehiculului.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments