18.3 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Gabriela Firea l-a pus pe Ciolacu să jure pe roșu că nu...

Gabriela Firea l-a pus pe Ciolacu să jure pe roșu că nu vrea la Primăria Capitalei

Se pare că bucureștenii sunt condamnați ca ani buni de acum înainte să nu aibă de ales pentru postul de primar general decât între două persoane: Nicușor Dan și Gabriela Firea. Și dacă în privința celui dintâi lucrurile sunt clare, acesta anunțându-și atât candidatura cât și partidele care îl vor susține, în privința divei de la PSD nimic nu este încă stabilit. Ceea ce a scos-o pe Gabriela din firea ei.

În urmă cu patru ani era coadă la ușa Gabrielei Firea și nume grele apăreau pe lista ei de consilieri. Acum…

Gabriela Vrînceanu Firea Pandele și-a pus în cap să refacă zona metropolitană București-Voluntari cu orice preț. Data alegerilor se apropie și nefiindu-i anunțată candidatura nu poate să-i dea lui Nicușor cu polonicul în cap, în timp ce acesta din urmă face furori la conferințele de presă cu ultimul tip de pălărie gen cowboy de București.

Zvonurile vehiculate în presă în ultimele zile, care anunțau o posibilă candidatură la postul de primar general al Capitalei a lui Marcel Ciolacu au pus sare pe rana sângerândă a fostei primărițe. Și dacă în urmă cu numai câteva zile anunța că va fi „candidată la postul de candidat”, acum Gabriela Firea a trecut la atac la baionetă și pare că îi forțează mâna președintelui PSD să îi anunțe odată candidatura, sau să îi spună verde-n față „NU!” .

Prezentă în studioul B1Tv aceasta a declarat: ”Probabil că încă se fac anumite analize, evaluări, ceea ce nu este rău. Ceea ce am adus eu în discuție este faptul că în cazul scenariului mai mult decât probabil de cuplare a alegerilor locale cu europarlamentare, timpul este foarte scurt. Timpul nu mai are răbdare. Va fi foarte greu și vom avea un start incert dacă se amână luarea unei decizii sau dacă aceasta se va lua foarte târziu pentru că vom avea un dezavantaj față de ceilalți competitori. În cazul în care funcția de primar general este inclusă în cadrul unei negocieri mai ample care vizează președinția, guvernarea, Senatul, Camera Deputaților nu este nimic rău nici în acest lucru și eu accept, noi ceilalți colegi suntem de acord și sunt convinsă că vor înțelege și cetățenii, doar că toate aceste lucruri trebuie să fie cât se poate de liber, sincer spuse, argumentate și acceptate de către toată lumea”.

„Doar premierul Marcel Ciolacu poate face lumină în ceea ce privește o posibilă candidatură a sa la Primăria Capitalei. Mi-a transmis că nu a fost o știre corectă”, a scris Firea pe facebook, ceea ce pare a fi un îndemn către liderul PSD să lămurească odată lucrurile.

Ce vremuri…

Prin fraze bine ticluite aceasta a încercat să adoarmă vigilența șefului său de partid, cu următoarele declarații: „Pot să propun și să susțin orice moratoriu prin care orice candidat își asumă să nu aibă pretenții de “preluare” a partidului… Nu aș folosi Primăria Capitalei ca pe o trambulină politică pentru o altă funcție în partid sau în stat”, a spus cu mâna pe inimă Gabriela Firea.

Totuși, deși încă neinvitată să devină candidatul PSD pentru Capitală, parcă, parcă ar avea și ea o condiție: „Echipa social-democrată din București, cei șapte candidați, poate câștiga doar împreună și cu un program clar pentru bucureșteni.  Este singura mea condiție pentru a candida, să cunosc toți cei șase candidați pentru sectoare”, a solicitat fosta primăriță.

Și ca o atenționare, la adresa președintelui PSD, în aceeași postare Firea îi transmite lui Ciolacu: „Echipa social-democrată este serioasă și tratează cu responsabilitate bucureștenii. Timpul este scurt și nu trebuie să ratăm startul”.

Vestea proastă pentru Gabriela Firea este că, din câte se aude prin târg, PNL și PSD s-au înțeles să aibă candidat comun în orașele mari unde nu au în prezent primari, cum ar fi Brașov, Timișoara, sau București. Iar liberalii nu vor accepta niciodată să susțină candidatura Gabrielei Firea pentru Capitală, și-ar pierde electoratul și așa subțiat. Din câte se pare cărțile sunt făcute pentru ambițiosul ministru Sebastian Burduja, cel pe care liberalii vor să îl impună în locul lui Nicușor Dan.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments