20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseAOSR are un nou președinte în persoana profesorului universitar doctor inginer Doina...

AOSR are un nou președinte în persoana profesorului universitar doctor inginer Doina Banciu

Noul președinte al Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR) a fost ales la finele lunii mai în persoana profesorului universitar doctor inginer Doina Banciu.

Ea a primit 90 de voturi din cele 110 exprimate în cadrul adunării generale ce a avut loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. Șase voturi au fost anulate.

Contracandidatul actualului președinte a fost profesorul universitar doctor inginer Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației în mai multe cabinete guvernamentale, după 1990.

Împreună cu noul președinte au fost aleși vicepreședinții și secretarul științific ai AOSR pentru mandat a cărui durată se va întinde între 2024 și 2028.

Aceștia sunt profesorul universitar doctor Viorel Jinga, actualul rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Capitală, profesorul universitar doctor inginer Anton Hadăr și profesorul universitar doctor inginer Petru Andea. Primii doi au fost aleși pentru funcția de vicepreședinte, cel de-al treilea pentru cea de secretar științific.

Profesorul Adrian Badea, cel care a condus AOSR în ultimii ani, a fost ales președinte de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România.

Academia Oamenilor de Știință din România va împlini 90 de ani de existență în 2025, AOSR fiind continuatorul și unicul legatar al Academiei de Științe din România, instituție înființată în martie 1935.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments