20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseUn pariu fără egal: 2.000.000 de turiști români pe litoralul nostru până...

Un pariu fără egal: 2.000.000 de turiști români pe litoralul nostru până în 2027!

1.600.000 de turiști vor călca anul acesta pe litoralul românesc. Cel puțin asta e prognoza antreprenorilor care lucrează de ani buni în această zonă de business și care își pun mari speranțe în dezvoltarea turismului autohton.

„O dată cu extinderea plajelor și atunci când oamenii vor realiza că avem plaje frumoase vom tinde să atragem două milioane de turiști pe sezon, ținând cont și de capacitatea de cazare pe care o avem. De asemenea, extinderea duratei sezonului va juca și ea un rol important. În zona asta vom ajunge într-un fel sau altul, la două milioane de turiști anual, în următorii doi sau trei ani, maxim”, a declarat Filip Dumitru președintele Organizației de Management Mangalia (OMM) pentru canal33.ro.

În opinia sa, noutățile pentru sezonul estival 2024 sunt foarte diverse.

„Lumea trebuie să afle că antreprenorii români sunt capabili să ofere mai multe forme de turism. Spre exemplu, turismul de vacanță, cel clasic, avem turismul balneo, în care îmbinăm vacanța cu sănătatea, lucru care e foarte important. Dar avem turismul de tip spa sau cel de life. Există structuri care există în destinația turistică a litoralului Mării Negre, acolo unde există 40.000 de locuri de cazare și șapte stațiuni, mă refer la cele din sud, în frunte cu Venus, Saturn, Jupiter, Neptun, toate incluse în Riviera Sud, așa cum să le prezentăm azi turistului român, cu investiții mari făcute în zona asta și deja finalizate”, susține același Filip Dumitru.

Președintele OMM e de părere că pe lângă mărirea plajelor, foarte curând va juca un rol important și aeroportul de la Tuzla.

„Putem avea diverse comentarii, dar faptul că ne mărim de trei ori suprafețele de plajă ale României e un proiect care va avea un efect absolut salutar în materie de turism pentru litoralul românesc, fără doar și poate! În ceea ce-l privește, Aeroportul de la Tuzla se va dezvolta și el curând și va fi un cap-tampon. Ca să nu amintim și despre ruta de autostradă Agigea, cea care va face să mai scăpăm de aglomerația din timpul sezonului în zona Eforie Nord – Eforie Sud”, a amintit el despre proiectele de infrastructură locală.

Filip Dumitru, unul dintre cei care cred cu tărie în potențialul turismului pe litoralul românesc al Mării Negre

O atenție aparte în actualul sezon estival va fi acordată familiilor cu copiii care vor alege litoralul românesc pentru a-și petrece perioada concediilor: „Vom avea curând parcuri tematice și zone de agrement specific copiilor, cu prezența teatrului pentru copii. Doar în acest sezon vom avea două centre speciale cu ateliere pentru cei mici, unul în Neptun și altul în Venus, care vor funcționa timp de două luni câte cinci ore, zilnic. Aici copiii și părinții lor vor putea veni pentru a lua cunoștință de lumea teatrului pentru cei mici sau pentru poezie, sau pentru făcut origami sau chiar păpuși”.

Va mai exista și un alt proiect, „Brâncuși la Marea Neagră”, în care turiștii vor avea șansa, cu ajutorul unor holograme, să afle cât mai multe despre viața, meseria și opera marelui sculptor român.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments