23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
DiverseAtenție pensionari: deciziile de recalculare ale pensiilor vă vor fi trimise acasă...

Atenție pensionari: deciziile de recalculare ale pensiilor vă vor fi trimise acasă între 15 și 31 august!

Deciziile de recalculare în baza Legii nr. 360/2023 vor fi transmise de către Casele teritoriale de Pensii prin Poșta Română tuturor pensionarilor în intervalul 15-31 august.

Anunțul a venit chiar din partea conducerii Casei Naționale de Pensii (CNPP) care a dorit astfel, să combată „discuțiile apărute în spațiul public privind scăderea pensiilor”.

Ea a mai precizat că în cursul anului 2023 au fost realizate 870 de decizii de revizuire a valorilor unor pensii „emise după verificările făcute de Corpul de Control al CNPP, dintre care pentru pentru 361 de dosare s-au majorat pensiile, iar pentru 509 s-a impus recuperarea debitelor”.

„De altfel, de la un an la altul, numărul situațiilor în care s-a impus revizuirea a scăzut constant”, a mai anunțat conducerea.

Pe de altă parte, Casa Națională de Pensii a indicat și faptul că până în prezent „nu există nicio decizie de recalculare a pensiilor transmisă în baza Legii 360/2023”.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments