9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
Mai MulteDezvoltare personalaAvem sau nu nevoie să lucrăm cu un kinetoterapeut?

Avem sau nu nevoie să lucrăm cu un kinetoterapeut?

Nu mai este nicio surpriză pentru nimeni faptul că petrecem ore în șir pe scaun, în fața biroului, iar sedentarismul este întâlnit din ce în ce mai mult și în rândul copiilor  – care aleg jocurile pe calculator în detrimentul alergatului în parc.

“Sedentarismul este cauza majoră a obezității, diabetului, cancerului de sân, și altor două duzini de boli cronice. Dacă am privi acest fenomen drept o problemă medicală în sine, așa cum s-a întâmplat în cazul dependenței, și i-am trata pe oameni, am putea lua măsuri pentru sănătatea publică.” James Levine, doctor în filozofie

“Sedentarismul în rândul copiilor este o problema pe care o întâlnim din ce în ce mai des, din acest motiv ținem să amintim faptul că recuperare medicală pediatrică nu are doar rol terapeutic, ci și rol preventiv.” Oana Alexandra Holobîcă, kinetoterapeut în recuperarea în sportului de performanță

Kinetoterapia pediatrică este și o metodă excelentă de prevenție, având ca beneficii:

  • Dezvoltarea armonioasă și corectă
  • Creșterea mobilității independente
  • Încurajarea unui stil activ de viață
  • Diminuarea stresului, tensiunilor musculare și a rigidității
  • Susținerea sănătății fizice și emoționale.

Poate te întrebi și tu de ce ar trebui să lucrezi cu un kinetoterapeut când eșți la doar un click distanță de atât de multă informație gratis și care deservește obiectivului tău?

Iată 5 motive pentru care lucrul cu kinetoterapeut este o investiție pe termen scurt și cu beneficii majore pentru întreaga viață:

1.     Kinetoterapeuții au învățat să observe și să măsoare cu exactitate forța unui pacient și să ia în considerare și toate aspectelele sănătății acestuia, astfel că programul de exerciții construit de specialișți este personalizat și ți se potrivește doar ție!

2.     Kinetoterapeuții știu ce exerciții se potrivesc cel mai bine fiecărui pacient, în câte seturi de repetări și cât de des este optim să fie făcute.

3.     Kinetoterapeuții știu exact când să schimbe exercițiile, să le facă mai complexe sau să le mărească în intensitate și durata, adaptând în permanență programul în funcție de noua condiție fizică a pacientului. Sau, din contră, să adapteze programul de exerciții în funcție de nivelul de energie, oboseală sau stres al pacientului.

4.     Kinetoterapeuții știu să pună „degetul pe i” și să lucreze cu acele puncte de tensiune sau blocaje fizice, să readucă forța și masa musculară a întregului corp.

5.     Kinetoterapeuții sunt în permanență alături de pacient, îl supraveghează și ajută pe pacient să realizeze exercițiile corect și îl susțin fizic și emoțional să se autodepășească și să ducă antrenamentul la bun sfârșit.

Sursa foto: https://www.facebook.com/kinetoterapieflorentinamorarsioanaholobica
Sursa foto: https://www.facebook.com/kinetoterapieflorentinamorarsioanaholobica
Sursa foto: https://www.facebook.com/kinetoterapieflorentinamorarsioanaholobica
Sursa foto: https://www.facebook.com/kinetoterapieflorentinamorarsioanaholobica
Sursa foto: https://www.facebook.com/kinetoterapieflorentinamorarsioanaholobica
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments