7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Bucur este mic copil! Nicușor ot București ar vrea să reinventeze micul...

Bucur este mic copil! Nicușor ot București ar vrea să reinventeze micul Paris. Nu prea este însă clar ce îl reține…

Primăria Capitalei pare a fi  cheia succesului în alegerile generale. O adevărată partidă de șah se desfășoară în prezent sub ochii bucureștenilor, remiza fiind exclusă. Actualul primar general, Nicușor Dan forțează mâna PNL pentru a obține voturile liberalilor în Consiliul General pentru a finanța proiecte ce i-ar aduce  foarte multe voturi.  Respins de aceștia, Nicușor a venit cu un proiect de buget care i-ar încurca pe toți. Așa încât a decis să îl țină la secret.

După cum reiese din sondajele de opinie, partidele „democratice” și-au luat ditamai croșeul de dreapta și dacă anul acesta nu vor obține suficiente voturi la alegerile locale vor trece, alături de țărăniști, în panoplia electorală a României drept cel mai mare ricoșeu politic al istoriei postdecembriste.

Bătălia cea mai dură se va duce în Capitală. Nici PSD și nici PNL nu au anunțat pe cine vor arunca în ring. Așa încât deocamdată Nicușor Dan, susținut de un pol de dreapta anemic, aleargă de unul singur, dar s-ar putea să ajungă al doilea.

Oricum, se anunță un mandat extrem de complicat pentru persoana care va obține funcția de primar general al Capitalei. Pocnesc, în continuare, țevile pentru furnizarea de căldură și apă caldă. Traficul auto este varză. Parcurile au devenit maidane. Însă deocamdată Nicușor rezistă și ar vrea să mai rămână la butoane. Rămâne de văzut dacă îi va reuși manevra electorală, așa cum s-a întâmplat în urmă cu patru ani.

Nimeni nu l-a obligat pe primarul general al Capitalei să promită că va pune în funcțiune semaforizarea inteligentă. Nimeni nu a fost avertizat că trebuie să își cumpere ligheane metalice noi, ca să aibă în ce încălzi apa pe aragaz. Nimeni nu l-a obligat pe Nicușor să afirme că bucureștenii trebuie să plătescă în plus pentru parcările de reședință. Dar a făcut-o. Câți bucureșteni îl vor mai vota pe actualul primar general? Cetatea lui Bucur este mare și mulți i-au sărit gardul!

Fostul „catindat”,  susținut de toată dreapta electorală în urmă cu patru ani a ajuns acum să se milogească de liberali, pentru voturi. Nu poate trece prin Consiliul General bugetul pe 2024. Nu poate face nimic, fără sprijinul liberalilor.

Ce nu a făcut Nicușor Dan?

A promis că va face lucrări masive de reparații la sistemul de distribuție a agentului termic, astfel încât locuințele bucureștenilor să nu mai semene cu niște frigidere în sezonul rece.

A mai promis că în București se va circula ca pe autostradă, grație unor semafoare I.A., care îți fac cu ochiul atunci când te uiți cum ți se scurge combustibilul din rezervor. Bucureștenii încă mai așteaptă renumitul  sistem de semaforizare inteligentă, promis de Nicușor Dan chiar de la început de mandat.

Le-a promis cetățenilor care locuiesc în Prelungirea Ghencea că va lărgi șoseaua la două benzi pe sens.

A promis că va pune pe roți așa-numitul metrou ușor, ceea ce ar fi dus la realizarea unor rute rapide pentru transportul în comun.

A promis, a promis, a promis. Și atât.

Acum, după patru ani de „domnie”, Nicușor Dan declară că bugetul Capitalei va fi mai mic cu 600 de milioane de lei. Adică va lăsa în urmă un București mai sărac decât l-a preluat în 2020. La care se adaugă „greaua moștenire”, care se va transmite, prin testament, următorului…

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments