14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseBenjamin Netanyahu și Israelul în fața unei decizii extrem de sensibile: atacă...

Benjamin Netanyahu și Israelul în fața unei decizii extrem de sensibile: atacă sau nu Iranul?!

Situația din Orientul Mijlociu a intrat într-o nouă etapă critică, după atacul aerian al Iranului din noaptea de sâmbătă spre duminică, 13/14 aprilie, asupra Israelului.

Circa 300 de drone și rachete lansate de pe teritoriul Iranului au vizat sâmbătă noapte diverse regiuni ale Țării Sfinte, dar apărarea aeriană a Israelului a funcționat ireproșabil.

Conform purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, 99% dintre rachetele inamice au fost doborâte în aer.

Totuși, baza aeriană Nevatim a fost lovită direct de rachete balistice, înregistrându-se o victimă, o femeie fiind rănită, și „pagube minore la infrastructură”.

După atacul iranian, Cabinetul de securitate al Israelului s-a întrunit de urgență. Există informații conform cărora armata evreiască va riposta la rândul ei, în următoarele 24 de ore, la atacul de sâmbătă noapte.

Și asta în ciuda faptului că președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, i-a cerut premierului israelian, Benjamin Netanyahu, să nu ia decizii prin care situația explozivă deja să nu fie escaladată.

Joe Biden i-a precizat că Statele Unite nu vor participa la nicio operațiune ofensivă împotriva Iranului. Mai mult, partea americană le-a cerut oficialilor iudei să-i anunțe în prealabil asupra deciziilor luate.

Analiștii militari consideră că instalațiile nucleare iraniene vor fi ținta principală a următoarelor atacuri israeliene.

Actuala stare dramatică de lucruri din regiune a survenit în urma atacului cu drone asupra consulatului iranian din Damasc, de la începutul lunii aprilie, nerevendicat oficial de către evrei, în urma căruia au murit doi generali și alți cinci ofițeri din cadrul Corpului Gardienilor Revoluției Islamice. 

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments