16.7 C
București
joi, 23 mai, 2024
Google search engine
StiriInternBucureşti  în primele 10 oraşe ale lumii la traficul infernal

Bucureşti  în primele 10 oraşe ale lumii la traficul infernal

Londra a fost cel mai lent oraş din lume. Conform TomTom Traffic Index 2022, în medie, londonezii aşteaptă în trafic 36 de minute și 20 de secunde pentru a parcurge doar 10 kilometri. Pe perioada unui întreg an londonezii au fost obligaţi în anul 2022 să stea în trafic aproximativ 325 de ore.

Două orașe indiene figurează, de asemenea, în topul primelor opt oraşe cu traficul cel mai lent din lume: Bengaluru, cu o durată medie de călătorie de 29 de minute și 10 secunde la 10 km și Pune, cu o medie de 27 de minute și 20 de secunde.

Conform aceluiaşi studiu, oraşul Bucureşti se află pe locul 8. Bucureştenii sunt obligaţi să parcurgă 10 km în 27 de minute şi 20 de secunde.

Pe pozițiile a noua și a zecea se află Lima, Peru, cu 27 de minute și 10 secunde, precum și Manila, Filipine, cu 27 de minute la 10 km.

TomTom raportează că datorită creșterii numărului de lucrători care s-au intors la munca de birou în anul 2022, ca urmare a anulării măsurile restrictive din timpul pandemiei de covid 19, a avut loc o reala creștere a timpilor de călătorie în aproape două treimi din orașele analizate.

Odată cu creșterile anuale ale prețului energiei, compania a analizat, de asemenea, cât plăteau șoferii pe parcursul anului, constatând că, odată cu aglomerația, a crescut și consumul de combustibil.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments