20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseBucureștiul are iar, după 20 de ani, o legătură aeriană directă cu...

Bucureștiul are iar, după 20 de ani, o legătură aeriană directă cu New York-ul!

Prima cursă aeriană directă București – New York, după o pauză de 20 de ani, a decolat vineri, 7 iunie, de pe Aeroportul Otopeni, la ora 9.08, cu aproape 40 de minute întârziere față de ora stabilită.

Cursele aeriene directe au fost reluate după ce compania Hisky din Republica Moldova a obținut dreptul de a opera zboruri regulate către orice destinație din Statele Unite.

Aeronava de tip Airbus care asigură legătura aeriană directă cu metropola nord-americană

Pasagerii beneficiază de confortul unei aeronave Airbus A330-200, singura care va fi operată de o companie românească.

play-sharp-fill

Zborurile regulate care vor face legătura între Aeroportul „Henri Coandă” și principalul aeroport din New York, „John F. Kennedy”, vor fi operate de patru ori pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, și retur.

Ultimele pregătiri înainte de decolarea spre New York

Primul zbor l-a avut la comanda avionului pe Iulian Scorpan, care este și directorul companiei HiSky. La bordul aeronavei s-au îmbarcat 64 de persoane, iar la întoarcere cursa de la New York va aduce în România 112 călători.

Prima cursă spre New York a plecat pe jumătate goală de la București

Avionul are în total 274 de locuri, iar gradul de ocupare al celei dintâi curse a fost de doar 40 de procente.

play-sharp-fill

Zborul de la București la New York va avea o durată de nouă ore și 35 de minute.

Preţul unei călătorii porneşte de la 349 euro, pentru clasa economic, respectiv 1.899 de euro la clasa business.

play-sharp-fill

Întârzierea decolării s-a datorat unei inspecții minuțioase din partea autorităților aeriene americane, care au verificat cu multă atenție aeronava, întreaga îmbarcare fiind supusă unor condiții foarte stricte de Securitate.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments