20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024„Călare pe cai mari”, Nicușor Dan vrea referendum local și „îmblânzirea” primarilor...

„Călare pe cai mari”, Nicușor Dan vrea referendum local și „îmblânzirea” primarilor PSD de sector

Nicușor Dan va continua și din toamnă încolo să conducă destinele celui mai important oraș al României.

El a fost dat ca învingător în cursa electorală finalizată la 9 iunie de către exit-poll-uri cu 44%, potrivit datelor finale ale măsurătorii celor de la CURS-Avangarde.

El a fost urmat, potrivit aceleiași surse, de către Gabriela Firea, 25%, Cristian Popescu Piedone – 12% și Sebastian Burduja – cu 10 procente.

Primarul general a afirmat la scurt timp după oficializarea intențiilor de vot ale bucureștenilor că va declanşa cu aprobarea Consiliului Municipal un referendum local pentru a se stabili cum se vor împărţi banii din Bucureşti, între Primăria Generală şi cele de sector. În plus, prin același referendum, vechiul și noul edil general al Capitalei vrea să obțină de la bucureșteni dreptul de a decide cine oferă avizele de construcție ale imobilelor la nivelul întregului oraș, primăria general sau cele de sector.

Dar, în același timp a cerut parlamentului votarea a două legi importante pentru administrația locală până la alegerile parlamentare de la finele acestui an.

Același Nicușor Dan a mai spus că a luat multe decizii greşite şi că probabil va mai greşi, dar „niciodată, niciodată” el și colegii săi din echipă nu şi-au bătut joc de mandatul care le-a fost încredinţat.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments