12.4 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
Mai MulteComunicate de presaCântece de alchimist și cântece de Jora și Enescu în a treia...

Cântece de alchimist și cântece de Jora și Enescu în a treia zi la CÂNTAREA OMENIEI

A treia întâlnire din cadrul festivalului eclectic CÂNTAREA OMENIEI are loc marți, 23 ianuarie 2024, la ARTHUB București și aduce o surpriză față de programul stabilit.

În locul momentului melopetic anunțat inițial, publicul este invitat să asculte o selecție din Cântecele de alchimist ale lui Teodor Mazilu rostite de actrița Marcela Motoc, acompaniată la chitară de Maxim Belciug. Exact cum spune versul lui Teodor Mazilu: “N-ai să mă vezi pe mine la început, eu am să fiu ascuns în stânci şi spaime. Încrede-te-n abisul care ţi se-ntinde!”, exact așa vă spunem și noi: încredeți-vă-n poezie și veniți. Vă veți trezi zâmbind, căci – o știm tot de la Teodor Mazilu – omul are nevoie de căldură sufletească.

Actrița Marcela Motoc a absolvit Academia de Teatru și Film din București în 1996, la clasa profesorilor Olga Tudorache și Adrian Pintea.

Marcela Motoc – actriță

A fost angajată la Teatrul Bulandra din capitală încă din ultimul an de studii, în urma concursului validat de Liviu Ciulei, directorul onorific al teatrului la acea dată.

În 2002, s-a stabilit la Paris, iar pentru o perioadă drumul vieții sale a adunat călătorii: China, Vietnam, Tailanda, Berlin, Moscova, Tahiti, Insula Paștelui, Reunion, New York, Tokyo și altele. În 2013, a prezentat la Paris, în premieră, spectacolul „Fata din Curcubeu”, scris și regizat de Lia Bugnar, tradus în limba franceză și produs de actriță.

În 2014, Marcela Motoc a revenit în țară, stabilindu-se la București, unde a fondat Asociația Cortina.

Și-a reluat pe deplin activitatea în teatru, devenind o prezență aparte, iubită de public și apreciată de critică, pe scena teatrală și și-a asumat un rol activ în efortul de educare a publicului, în special cel tânăr și foarte tânăr.

În a doua parte, de la ora 20:00, seara programează un recital de muzică de cameră susținut de soprana Cristina Fieraru acompaniată la pian de talentatul Marius Boldea. Cei doi interpretează lucrări de muzică românească intrate în patrimoniul clasic, precum cele semnate de Mihail Jora ori George Enescu, alături de lucrări contemporane.

Soprana Cristina Fieraru a absolvit studiile de licență și master la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Facultatea Interpretare Muzicală, secţia Stilistică Interpretativă – Canto, unde a studiat cu soprana Iulia Isaev şi mezzosoprana Cristina Soreanu. De-a lungul anilor a avut șansa să participe la masterclass-uri susţinute de personalităţi de renume internaţional precum Ramon Vargas, Leontina Văduva, Mariana Nicolesco şi Florin Estefan, iar în prezent își cizelează tehnica interpretativă cu mezzosoprana Ruxandra Donose.

Cristina Fieraru – soprană

Este o prezenţă constantă a scenelor bucureştene, fiind, încă de la vârsta de 18 ani, invitată a Operei Naţionale Bucureşti, unde a debutat în cadrul Studioului Experimental de Operă Ludovic Spiess în rolul Pamina din opera “Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart (2018).

Tot la Opera Naţională Bucureşti a participat ca solistă invitată la diverse concerte sau festivaluri, cu programe de arii sau lieduri, ori cu roluri în opere. A susținut concerte vocal-simfonice pe numeroase scene din țară, cu programe variate, de la baroc la muzică contemporană. De la finalul anului 2021 este membră a Corului de cameră Preludiu – Voicu Enăchescu, alături de care apare și în ipostaze solistice. A obținut numeroase premii naționale și internaționale la competiții de interpretare vocală, fiind astăzi una dintre cele mai promițătoare voci de pe scena tânără de canto de la noi.

Marius Boldea studiat pianul cu prof. Viniciu Moroianu la Universitatea Națională de Muzică din București, unde și-a obținut și doctoratul, sub îndrumarea prof. Dan Dediu. Este pianist concertist, susținând concerte alături de orcheste ale diverse filarmonici din țară și recitaluri camerale, fie în calitate de solist, fie alături de soția sa, de asemnea pianistă, împreună cu care formează un duo. Repertoriul său de mare virtuozitate reflectă o bună stăpânire a tehnicii și ce îmbină cultivarea nuanţelor cu rafinamentul.

Intrarea este liberă. Centrul cultural ARTHUB se află în str. Gen. Budișteanu 10, București. CÂNTAREA OMENIEI este un proiect organizat de Asociația Culturală Kitarodia, fiind finanțat de Ministerul Culturii. Festival continuă până în 30 ianuarie cu alte seri de muzică, convorbiri și poezie.

Partener TV al evenimentelor: Canal 33

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio București FM, BookHub.ro, Zile și nopți, agentiadecarte.ro, România Pozitivă, Ediția de Dimineață și spatiulconstruit.ro.

Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments