7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Capcană psihologică. Cum adună AUR electorat și cotizații la partid prin intermediul...

Capcană psihologică. Cum adună AUR electorat și cotizații la partid prin intermediul unei aplicații pentru telefoanele mobile

O găselniță de campanie electorală a partidului condus de George Simion pare a fi succesul creșterii AUR în sondaje. Este vorba despre o aplicație pentru telefoanele mobile,  lansată în vara anului trecut, care îți permite accesul la platforma AUR. Platforma politică nu prea o găsești, dacă instalezi aplicația, în schimb poți să cotizezi la partid, sau să participi activ la acțiunile de campanie.

Aplicația AUR pentru telefoanele mobile, sau cum să obții cotizații pentru partid de la electorii creduli.

Într-un an cu patru rânduri de alegeri, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, AUR, mai pe scurt, condus de George Simion, a găsit noi metode prin care încearcă să cucerească electoratul. Una dintre acestea constă în popularizarea platformei AUR prin intermediul unei aplicații pentru telefoanele mobile, disponibilă pe Google Play sau App Store, lansată în vara anului trecut.

Totuși nu este atât de simplu să ai acces la ideile celor de la AUR. Pentru a instala aplicația pe telefon trebuie mai întâi să îți creezi un cont, ceea ce presupune să furnizezi mai multe date personale: nume, prenume, data nașterii, număr de telefon și date despre localitatea în care domiciliezi, adică acolo unde vei vota. Solicitarea acestor date personale a născut deja mari controverse, dar nimeni nu a insistat pe acest subiect.

Odată instalată aplicația, ai mai multe opțiuni prin care poți susține acțiunile partidului.

În primul rând ți se spune că vocea ta contează. „Prin acest modul suporterii partidului își pot exprima prin vot opinia privind direcțiile de acțiune politică și organizatorică pe care partidul le va adopta”, este explicația celor de la AUR, pentru susținătorii care accesează această opțiune. În prezent este valabil un singur chestionar, în cadrul unei  sesiuni deschise pe data de 8 ianuarie: „Sunteți de acord cu închiderea termocentralei Ișalnița?”, vă întreabă retoric cei de la AUR.

O a doua opțiune îți oferă acces la evenimentele organizate de AUR. De exemplu, vă puteți înscrie pentru a participa în data de 11 ianuarie la un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale, organizat de AUR în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Cea de-a treia opțiune din aplicația AUR te invită să susții proiectele de lege inițiate în urma unor petiții. Pentru moment este afișată o singură petiție: „Lăsați-ne să donăm microbuze școlare comunităților lipsite de resurse!”. Începută în data de 27 iulie anul trecut, petiția a strâns până acum cu puțin peste 10.500 de semnături. Petiția îl vizează direct pe premierul Marcel Ciolacu, membrii AUR solicitând schimbarea, prin Hotărâre de Guvern, a unei prevederi ce nu permite partidelor politice să cheltuie din banii primți drept subvenție de la buget decât în anumite scopuri.

În fine, accesând cea de-a patra opțiune din meniul principal al aplicației celor de la AUR aflăm cum poți urca pe scara politică, existând o clasificare a „rangurilor” pe care le poți atinge. Astfel, de la statutul inițial, cel de „Utilizator”, după ce convingi și alte persoane să descarce aplicația și ajungi să ai o vechime de cel puțin 60 de zile poți deveni „Suporter începător”. Poți apoi ajunge „Jucător”, dacă te alături unei echipe și ulterior „Suporter activ”, după 120 de zile de vechime în sistem. Acum deja poți crea propria echipă, astfel încât să ajungi „Căpitan” , după care poți accesa la funcția supremă de „Suporter experimentat”. Totul pare conceput chiar de George Simion, membru de galerie cu ceva ani în urmă, după cum se prezintă „clasamentul” prezentat mai sus, de parcă ai accede în staff-ul galeriei celor de la FCSB, sau din Giulești.

Președintele AUR, un împătimit al transmisiilor în direct, știe cum să folosească internetul pentru a crește partidul în sondaje.

Important: nu poți ajunge la un statut superior dacă nu plătești cotizația anuală standard, denumită „pachet de susținere”, în termenii AUR, în valoare de 100 de lei.

Odată ce ai plătit cotizația ai și alte beneficii: obții un card de plastic standard, care nu se știe unde și cum poate fi folosit. Poate doar în magazinele AUR, unde ai o reducere de 10% la produsele cu însemnele partidului. Dacă ești cotizant poți face și un tur organizat de partid la Parlamentul României și mai poți obține absolut gratuit abțibilduri AUR.

Una peste alta, găselnița celor de la AUR, de promovare a partidului prin intermediul unei aplicații pentru telefoanele mobile, pare a avea efect și se reflectă inclusiv în sondajele de opinie referitoare la intențiile de vot ale românilor, unde AUR crește lent, dar constant. Este de așteptat ca în scurt timp partidul lui Simion să mai scoată din joben și alte surprize pe care să le popularizeze prin intermediul internetului, odată cu apropierea datei de start oficial a campaniei electorale.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments