Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciați chefi ai momentului din România, e mereu în căutarea noilor provocări.
La cei 52 de ani ai săi, îndrăgitul chef are o energie debordantă, dovedind în plus că are mereu o înclinare specială, dar și timp pentru pasinea sa supremă, gătitul.
„Nu am cum să nu-mi fac timp pentru așa ceva, pentru gătit. Când îți place ce faci, și faci asta cam de-o viață, atunci nu există că nu ai timp sau nu ai chef. Chiar dacă te mai confrunți și cu așa ceva”, susține Cătălin Scărlătescu.
Deși refuză constant să se compare cu alți chefi, fie ei români sau străini, Cătălin Scărlătescu e unul dintre cei mai „cu lipici” bucătari-șefi ai momentului. Dacă despre propria persoană nu e dispus să împărtășească prea multe detalii presei, în schimb e gata să ofere celor care-l chestionează tot felul de detalii despre rețete tradiționale sau nu.
Prezent zilele trecute la un eveniment legat de funcționalitatea cunoscutelor bucătării Delta Studio, Cătălin Scărlătescu, a adăugat cu umor că va continua să gătească până la vârstă îndepărtată, pe care nici el nu știe s-o precizeze în acest moment.
Și asta din simplul motiv că întâlnirea cu bucătăria și pasiunea pentru gătit îi dau mereu o stare de bine, care-l fac deseori să uite că mai sunt și lucruri delicate pe această lume.