15 C
București
sâmbătă, 26 aprilie, 2025
spot_img
DiverseCe importanță au și cum ne reprezintă literele care alcătuiesc prenumele? (partea...

Ce importanță au și cum ne reprezintă literele care alcătuiesc prenumele? (partea a II-a)

- Advertisement -

Spuneam în articolul anterior că onomanția este tehnica interpretativă a etimologiei și valorii simbolice a numelor, ea extinzându-se asupra literelor care compun prenumele. Onomanția implică analiza etimologiei, valorii simbolice a prenumelui și chiar a sonorității acestuia.

Litera B Persoanele care au un prenume care începe cu litera B sunt curajoase, sensibile și sufletiste. Aceste persoane sunt caracterizate de sufletul lor mare și de prietenia de care dau dovadă în orice situație. De regulă sunt oameni care sar cu ușurință ân ajutor și care nu cer nimic în schimb celorlalți. Aceste persoane au o înclinație spre frumos și arte, iar în general activează în domenii creative. Ca defect principal ar putea fi nesiguranța în ceilalți.

Litera B–literă emoţionalăEste introvertit şi uneori timid. Lucrează bine în colaborare sau membru al unei echipe. Cooperează cu ceilalţi. Este sensibil şi preferă să îmbunătăţească decât să iniţieze. Apreciază arta şi frumosul. Este potrivit pentru munca ce presupune detaliu. Este posibil să aibă nevoie de motivaţii exterioare.

Dacă ultima literă este – Ești sensibilă și emoțională și, indiferent de natura proiectului sau a îndatoririlor, te implici mai mult de 100%. Ești croită astfel încât să nu poți sta deoparte. Depui multă pasiune în taskurile tale, dar te și consumi mult pentru fiecare dintre ele. Apar de aceea uneori blocaje.

Semnificațiile numelor care încep cu litera B: Beatrice este nume de proveniență latină –viatrix și înseamnă călător/voiajor. Bianca provine din franceza veche, blanc, și înseamnă alb. Bogdan este de origine slavă –înseamnă „darul lui Dumnezeu”

Litera C Persoanele al căror prenume începe cu litera C sunt inteligente, ambițioase și luptătoare. Aceste persoane au un talent extraordinar în alegerea cuvintelor potrivite. Adoră să dezbată subiecte lungi alături de cei dragi, iar de cele mai multe ori se află într-un proces continuu de cunoaștere și învățare. Aceste persoane au o rapiditate incredibilă în a oferi răspunsuri. Ca defect principal se remarcă egoismul.

Litera C–literă intuitivăSe exprimă bine pe sine, este vesel şi jovial – (observaţi cum este deschisă litera C într-o parte). Acordă atenţie şi primeşte atenţie. Este o literă creativă cu un anumit grad de nelinişte. Se desfăşoară bine în faţa publicului, este o persoană iubitoare şi are nevoie să arate acest lucru.

Dacă ultima literă este C– Pozitivă și optimistă, ai o înclinație vădită pentru glume. Știi că viața e împortantă, însă îți place să nu o iei într-un mod atât de serios. Nu lași dificultățile întâmpinate să te doboare, ci înveți din ele. Îți simți inima senină și ușoară de fiecare dată când finalizezi ceea ce ți-ai propus.

Semnificațiile numelor care încep cu litera C: Călin vine din latinescul Cataalinus –cel ce umblă cântând. Camelia vine dintr-o expresie din latină și înseamnă „Ajutorul preotului”. Carmen (latină) este cântec de dragoste. Carol/Carolina –cuvânt german antic, înseamnă om liber. Cătălin/Cătălina/ Ecaterina provine din grecescul aikaterine care înseamnă pur. Alții susțin că s-ar trage din numele lui Hecate, zeiță a magiei. O alta sursă posibilă este “katerina”, un cuvânt grec pentru „tortură”. Cecil/Cecilia/Celia are proveniență latină, caecilia care înseamnă orb. Cezar provine din latinescul  caesarius și înseamnă conducătorul, Ciprian vine de la cyprianus, nume latin ce înseamnă originar din Cipru. Clara înseamnă sclipitor , provine din latină. Claudiu/Claudia provine dintr-o expresie latină – lame și înseamnă șchiop. Clement/ Clementina este nume latin –clementia și înseamnă milos. Cleopatra înseamnă mândria tatălui și provine din grecescul kleopatra.  Constantin este nume latin și înseamnă statornic. Corina provine din grecescul kore și înseamnă fecioară. Cornel/Cornelia vine din latinescul cornu, echivalent pentru horn. Cristina/Cristian este de provenientă latină, christiana –înseamnă urmașul lui Hristos

Litera D  Persoanele al căror prenume începe cu litera D sunt aventuroase, vorbărețe și tenace. Aceste femei se bucură tot timpul atunci când descoperă ceva nou. Pentru ele este important ca nicio zi să nu semene cu cealaltă, motiv pentru care încearcă tot timpul să facă ceva diferit, care să le scoată din tipare. În general persoanele al căror prenume începe cu litera D sunt atente la deciziile care le iau și cântăresc cu atenție fiecare alegere pe care o fac. Ca defect principal se remarcă lipsa de încredere în ceilalți.

Litera D –literă practicăAduce simţul practic, răbdarea şi eficienţa în viaţă. Munceşte mult şi din greu pentru ceea ce îşi doreşte. Trebuie evitată blocarea în rutină (a se vedea forma închisă pe care o are litera). Promovează gândirea  convenţională. Are abilitatea  de a concepe planuri care funcţionează. Aduce un punct  de vedere pragmatic asupra vieţii.

Dacă ultima literă este D –Dacă te caracterizează ceva înainte de toate, acel ceva înseamnă perseverența, răbdare, ambiție, capacitatea de rezistență. Nici nu concepi să nu duci la capăt un lucru pe care l-ai început. Nu te dai bătută cu una, cu două și faci parte din categoria celor care nu se lasă niciodată învinși.

Semnificațiile numelor care încep cu litera D: Dan/Dana, Daniel/Daniela, Doina –prenume de origine ebraică, cel ce a judecat. David înseamnă de iubit și vine din ebraică. Delia înseamnă cea de pe insula Delos, Grecia. Diana provine de la numele zeiței Diana. Dionisie provine din grecescul Dionysius –fiul zeului Dionysos. Dominic înseamnă lord în latină. Doru/Dora, Dorin/Dorina –prenume de origine gracă, derivate din theodordarul Domnului. Dragoș își are originea în slavonă–dulce glorie. Dumitru/Dumitra provine din greacă, de la numele zeului agriculturii, Demetrius.

Surse: Forța secretă a Numerelor, Editura Euromarket Mail SRL – București; nume.omu.ro, Citymagazine, YourTango.com.

- Advertisement -
Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments

LIVE