22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
DiverseCe importanță au și cum ne reprezintă literele care alcătuiesc prenumele?

Ce importanță au și cum ne reprezintă literele care alcătuiesc prenumele?

Initialele, prin importanța lor reprezintă literele cheie ale numelui. Când este pronunţată, prima litera a prenumelui dă culoare tuturor literelor care o urmează. Aceasta reprezintă atitudinea şi gândirea  referitor la tot ceea ce te înconjoară și are un efect subtil asupra vibrației prenumelui.

Cei care practică onomanția susțin că „numele atrage soarta” și că există o legătură între nume și personalitate. Una dintre cele mai folosite metode onomantice este analiza primei litere a prenumelui uzual. În numerologie, fiecare literă ce compune un nume dispune de o vibrație aparte și este asociată anumitor semnificații. Dar cel mai studiate sunt inițiala, prima vocală și ultima literă a prenumelui.

Spuneam în articolul anterior că onomanția este tehnica interpretativă a etimologiei și valorii simbolice a numelor, ea extinzându-se asupra literelor care compun prenumele. Onomanția implică analiza etimologiei, valorii simbolice a prenumelui și chiar a sonorității acestuia.

Primele litere ale prenumelui exprimă o vibrație care influențează personalitatea. Ele rezumă un nume și de multe ori, mulți oameni folosesc, în locul numelui complet în semnaturi, doar inițialele; este și cazul unor parafe sau mesaje.

Prenumele uzual nu este neapărat cel inscris in cartea de identitate, ci cel cu care ni se adresează zilnic rudele, prietenii, colegii. Puterea lui de influență e foarte mare, iar dintre toate literele care-l compun, prima literă are cel mai mare impact.

Ea aduce informații prețioase despre caracterul și temperamentul nostru, despre felul în care reacționăm la stimulii exteriori, la oportunități și obstacole. În linii mari, nota dominantă a reacțiilor poate fi de natură fizică, mentală, emoțională sau intuitivă.

Cei ale caror prenume incep cu D, E, F, M, N, O, V, W, X tind să răspunda fizic

Cu A, H, J, Q, S, Z răspund  mental

Cei ale căror prenume încep cu B, C, K, L, T, U răspund emoțional

Cei ale căror prenume încep cu G, I, P, R sau Y răspund intuitiv.

Inițiala prenumelui este cea care descifrează personalitatea unei persoane, axandu-se asupra atitudinii persoanei respective față de probleme și obstacole, dar și asupra manierei în care profită de oportunități.

Pe de alta parte, ultima literă a numelui are în vedere personalitatea umană, reprezentând atitudinea persoanei respective față de proiecte, sarcini, îndatoriri, capacitatea acesteia de a finaliza ceea ce a început. Ultima literă a numelui vorbește despre „cum faci” ceea ce „spui că faci”.

Oricât am vrea să fugim de ele câteodată, responsabilitățile și îndatoririle fac parte firesc din viața noastră cea de toate zilele. Iar pentru a descoperi  secretele prenumelui, aflăm neapărat și ce spune ultima literă din componența sa. Ultima literă dezvăluie particularități despre personalitatea ta și despre cum îți onorezi obligatiile în viață! Se ține cont de prenume, diminutive sau numele de alint folosit cel mai des.

Influența vocalelor: Una dintre regulile onomantice mai puțin cunoscute în ziua de astăzi susține că dacă numele conține un număr par de vocale, imperfecțiunile fizice tind să se manifeste pe partea stânga a corpului, în timp ce un număr impar de vocale conduce la imperfecțiuni pe partea dreaptă.

Nu numai prima literă a prenumelui este importantă în onomanție. Prima vocală, de exemplu, oferă indicii cu privire la reacțiile instinctive pe care le avem în fața surprizelor, a schimbărilor neașteptate.

Astfel, cei ce cuprind în denumire prima vocală A– pot răspunde iritat sau agresiv, tinzând să respingă ceea ce vine din exterior. Vocala E – primește foarte bine noul, ba mai mult, atunci când se plictisește, tinde să-l provoace. Vocala I – reacționează intuitiv, dar cam ilogic și subiectiv, cu posibile regrete ulterioare. Vocala O – reacționează lent, este greu de scos din ale sale și caută să-și controleze foarte bine emoțiile. Vocala  U – răspunde cu pasiune, poate un pic teatral, și adesea diferit de cum te-ai aștepta.

Când prima litera a prenumelui este o vocală, persoana respectivă poate întâmpina dificultăți în a separa logica de emoție, capul de inimă.

Totodată, prenumele care ne-au fost alese provin din timpuri de demult și au semnificații aparte. Deci, ce dezvăluie literele despre tine?

Litera A Imprimă o atitudine plină de ambiție și curaj. Cei al căror prenume începe cu A sunt oameni puternici, independenți și activi. Au o mentalitate de învingător, caută să-și impună voința și nu se dau bătuți în fața capriciilor sorții. Sunt direcți și urmăresc obiective precise. Le place să acționeze pe cont propriu, în mod ferm si original. Sunt creativi, iubesc viața și natura. Defecte: Cele mai vizibile sunt impulsivitatea, agresivitatea, încăpătânarea, lipsa de finețe și egoismul. Uneori, mai pot apărea scepticismul, aroganța și critica.

Litera A ( Ă ) –literă mentalăEste o persoană agresivă şi asertivă şi are încredere în modul personal de abordare a lumii. Are aptitudini de conducător, cu idei originale şi planuri ambiţioase care îl susţin. Este sigur pe el. Are un temperament dinamic şi preferă activitatea.

Dacă este prima vocală a numelui: acţionează asertiv în probleme emoţionale. Nu-i place să se amestece cineva în treburile proprii. Nu-i plac sfaturile.

Dacă ultima literă este – Ești o fire optimistă și nu te lași ușor descurajată. Esti foarte hotărâtă și sigură pe tine atunci când vine vorba de a rezolva un task sau o problemă. Cum, necum, chiar și în condiții dificile reusești să duci la capăt ceea ce ai început.

Semnificațiile numelor care încep cu litera A:

Adelina/Alina– originea numelui este „Adal” –nobil germana veche. Adriana/Adrian provine de la Hadrianus, nume de origine latină ce înseamnă „originar de la Marea Adriatică”. Alexandra/Alexandru provine din grecescul Alexandros care înseamnă protector al bărbaților. Alma este derivat din latină și înseamnă amabil. Amalia este nume Germanic vechi și înseamnă muncă. Amalia/ Angela provin de la latinescul amanda/amandus – cea care trebuie iubită. Acest termen este originar de la numele grecesc angelos, însemnând mesager. Experții nu sunt siguri dacă acest termen vechi este sursa modernului nume feminine Amanda, poate fi o simpla extindere a familiarului Angela, influențat de la franțuzescul Angelique, care înseamnă diafan. Ana/Anca/Oana sunt nume de proveniență ebraică și înseamnă grație/favorită. Andreea/Andrei –nume masculine grecesc ce înseamnă războinic. Antonia/Anton –nume de origine latină care înseamnă „a fost pierdut”, sau antius care înseamnă avangardist. Atanasie provine din greaca veche, athanasius –nemuritorul. Aurel/Aurelia provine de la latinescul Aurelius care înseamnă auritul. Aurora/Aurica înseamnă zori, răsărit.

(În articolele viitoare vom dezvălui secretele și semnificațiile următoarelor litere din alfabet)

Surse: Forța secretă a Numerelor, Editura Euromarket Mail SRL – București; nume.omu.ro, Citymagazine, YourTango.com.

Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments