18.5 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Ce spune Traian Băsescu despre viitorul președinte al României

Ce spune Traian Băsescu despre viitorul președinte al României

Traian Băsescu a dat de pământ cu toți candidații mai de soi care s-ar putea înscrie în curând pentru alegerile prezidențiale din acest an. Cel care a condus România între 2004 și 2014 a avut de făcut o serie de comentarii și la adresa liderilor celor două partide care compun azi coaliția flată la guvernare, dar și despre secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, cel considerat de toate sondajele de opinie drept marele favorit pentru a deveni succesorul lui Klaus Iohannis.

„Niciunul nu e calificat. Dar, asta putem spune despre orice președinte înainte să devină președinte. Pentru că nu există o școală de președinți. După ce ajungi la Cotroceni, vezi ce poți face din postura de președinte, raportat la exigențele constituționale. Sigur că poți face foarte multe, dar trebuie să rămâi în interiorul Constituției ca să poți să-ți duci mandatul”, a declarat Traian Băsescu marți seara, la Digi24.

Apoi a făcut referiri la liberalul Nicolae Ciucă, dar și la pesedistul Marcel Ciolacu.

„Domnul general n-are încă, și nici nu va avea probabil profilul unui politician. Ori funcția de președinte este pentru politicieni, nu pentru generali. Dânsul, dacă-i dăm un batalion, o brigadă, o divizie, probabil că va ști ce să facă cu ea. Cu o țară e mai greu. O țară care nu merge pe ordine, ci trebuie să o convingi să meargă într-un anume sens. Iar în ceea ce-l privește pe Ciolacu, eu sunt surprins că presa e atât de drăguță încât nu-i mai arată din când în când pozele cu Omar Hayssam”, a declarat Traian Băsescu.

Actualul europarlamentar nu a ezitat „să-l calce pe bombeuri” și pe actualul locatar de la Palatul Cotroceni: „Pare că domnul Iohannis vrea să facă un președinte construit de dânsul. Adică să convingă cumva că domnul general ar fi cel pe care trebuie să-l voteze toată lumea. Nu cred asta. La Cotroceni ne trebuie și oameni care să aibe curajul să inoveze. Nu-l văd inovând pe Ciucă”.

Același Traian Băsescu a făcut și un comentariu scurt la adresa lui Mircea Geoană: „nu e o soluție!”.

„Dați imaginile cu Mircea Geoană când se ducea cu ceasurile de la Vanghelie la DNA să le predea, că le primise. Dați imaginile cu Geoană pe iahturi făcând ziua fiicei. Un socialist! E greu să câștigi alegerile cu asemenea imagini, pe de o parte”, și-a încheiat fostul președinte expunerea personală de motive.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments