14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseCea mai recentă peliculă a lui Luc Besson, „Dogman”, va deschide ediția...

Cea mai recentă peliculă a lui Luc Besson, „Dogman”, va deschide ediția TIFF – 2024

„Dogman”, pelicula produsă anul trecut de legendarul regizor Luc Besson,va deschide ediția din 2024 a Festivalului Internațional de Film Transilvania.  

Evenimentul va avea loc vineri, 14 iunie, de la ora 20:45, pe marele ecran din Piața Unirii din Cluj, în aer liber, acolo unde va fi proiectată pentru prima dată în România pelicula amintită.

Dogman”, prezentat în premieră în competiția festivalului de la Veneția, este construit ca un puzzle care recompune, prin flashback-uri, destinul tragic al lui Doug, un tânăr care în copilărie a fost aruncat de tatăl său abuziv în cușca câinilor de luptă pe care îi antrena. În loc să-l sfâșie, aceștia au devenit familia lui.

Ani mai târziu, Doug dă spargeri în apartamentele unor oameni bogați, ajutat de o armată de companioni canini pe care îi numește „copiii lui” și performează într-un club de cabaret. După cum spune un critic de la „The New York Times”, totul „este o poveste ciudat de minunată despre reziliență și răzbunare”.

Doug, protagonistul din „Dogman”, este cel mai recent dintr-o lungă serie de personaje memorabile create de Luc Besson și e senzațional jucat de Caleb Landry Jones, cunoscut pentru filme ca The Florida Project (r. Sean Baker), Three Billboards Outside Ebbing, Missouri(r. Martin McDonagh) sau Nitram (r. Justin Kurzel), pentru care a fost premiat în 2021 la Cannes.

Caleb Landry Jones în pelicula gândită de celebrul Luc Besson

În 2006, Luc Besson a declarat că va regiza doar zece lungmetraje, după care se va opri.

Cea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc la Cluj-Napoca, între 14 și 24 iunie 2024, incluzând numeroase filme artistice, cine-concerte și evenimente speciale. 

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments