10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
DiverseCele mai alese zece destinații turistice din România, conform Clubului Presei de...

Cele mai alese zece destinații turistice din România, conform Clubului Presei de Turism

Clubul Presei de Turism – FIJET România a identificat, pentru al doilea an consecutiv, cele mai alese zece destinații deosebite din România, pentru a le face și mai cunoscute, în țară și în străinătate.

Prin acest proiect se dorește să se atragă atenția asupra unor locuri din țară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebi.

Specialiștii sunt de părere că pentru un turist străin care vine prima dată aici, România e o necunoscută mereu surprinzătoare. Iar uneori nici turiștii românii nu cunosc prea multe amănunte despre anumite zone care merită o promovare turistică mult mai intensă.

Așa a apărut ideea de a aduna într-un clasament special zece destinații deosebite din țară, pentru a le face și mai cunoscute, în țară și în străinătate.

Membrii FIJET România au fost la fața locului, au văzut cum arată destinațiile, au scris despre ele, le-au propus și le-au votat și acum le prezintă pe learg pe site-ul https://clubpresaturism.ro și pe pagina de Facebook FIJET Romania – Clubul Presei de Turism.

Cele zece destinații selectate de către membrii FIJET Romania Târgu Mureș, Timișoara, Grădiștea de Munte, Vânători-Neamț, Iași, Sulina, Jurilovca, Borsec, Vatra Dornei și Rimetea.

Rimetea este pe locul 1, urmată de Vatra Dornei și de Borsec.

Alte propuneri susținute de jurnaliștii Clubului Presei de Turism – FIJET Romania pentru 2024 au fost Moinești, în județul Bacău, Drăgășani, pentru Muzeul Viei – Vinului – județul Vâlcea, Movileni, pentru Delta Moldovei – județul Iași, Șimleu Silvaniei, în județul Sălaj, Horezu, în județul Vâlcea,  respectiv Balotești, pentru complexul Therme – județul Ilfov.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments