20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternCiolacu a luat Guvernul pe persoană fizică. Creșterea salariului minim de la...

Ciolacu a luat Guvernul pe persoană fizică. Creșterea salariului minim de la 1 iulie, stabilită fără știrea PNL

Liberalii au aflat din presă că premierul a decis de unul singur să susțină mărirea salariului minim începând cu 1 iulie la 3.700 de lei brut. Nici măcar ministrul de Finanțe, Marcel Boloș nu a fost informat din timp despre anunțul pe care l-a făcut ieri, 23 mai, Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă acceptă senin ieșirile în decor ale aliatului Marcel Ciolacu

Liderii PNL acuză că nu au fost consultați de partenerii de coaliție înainte de a se face anunțul public de creștere a salariului minim și de menținere a deducerii fiscale de 200 de lei.

Așa după cum vă informam în articolul publicat ieri (https://canal33.ro/ramane-cum-am-stabilit-de-la-1-iulie-salariul-minim-se-majoreaza-la-3-700-de-lei-brut/) Marcel Ciolacu a participat la consultări cu patronatele și sindicatele, după care a ieșit public cu un comunicat care i-a lăsat mască pe liberali: ”Așa cum am stabilit împreună cu sindicatele și patronatele încă de la sfârșitul anului trecut și am reconfirmat astăzi, în reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, vom majora la 3.700 salariul minim brut pe țară garantat în plată, începând cu 1 iulie.  Totodată, vom menține până la sfârșitul anului facilitatea celor 200 de lei netaxabili la salariul minim, ceea ce, împreună cu eforturile de reducere a inflației, protejăm puterea de cumpărare a angajaților cu venituri mici”, a declarat Marcel Ciolacu la sfârșitul consultărilor de ieri.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a fost luat prin surprindere de anunţul premierului: ”De regulă, toate aceste aspecte care au vizat decizii importante au fost discutate în coaliţie. Probabil că după întâlnirea cu Comisia Tripartită vom avea o discuţie şi în coaliţie… Nu este vorba de a fi eu deranjat, ci este vorba de atitudinea şi respectul pe care îl avem unii faţă de ceilalţi şi, până în acest moment, am avut o abordare cât se poate de onestă în relaţia cu premierul, în relaţia cu partenerii noştri de coaliţie şi vom continua să o avem pentru că, dincolo de deranjul sau orgoliul fiecăruia dintre noi, important este ce facem pentru oameni”, a declarat liderul PNL.

Ceva mai tranșant a fost prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan: „Deci noi nu am spus că nu suntem de acord, am spus două lucruri diferite: Unu, că trebuie să stăm de vorbă și cu zona antreprenorială pentru a înțelege și ei de ce facem acest lucru, cum facem acest lucru, și pentru a avea o anumită calculație, o anumită proiecție cu privire la businnesurile lor și la cheltuielile pe care le au; Și am spus că nu este dorit ca înainte cu două săptămâni de alegeri, de data de alegerilor, să faci astfel de acțiuni, pentru a nu părea strict electorale”, a declarat liderul PNL.

Deciziile adoptate de Ciolacu fără a se consulta cu partenerii de coaliție par a fi un prim semn că social-democrații se gândesc că ar putea guverna și singuri, dacă PNL va ieși cu scor mic la alegerile euro-locale.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments