23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
StiriLifestyleCluj-Napoca, cel mai fericit oraș din România!

Cluj-Napoca, cel mai fericit oraș din România!

Paradox absolut și greu de explicat! Cluj-Napoca, cel mai scump oraș din țară, e cel mai bine plasat din România în Topul Celor mai fericite 250 de așezări ale planetei. Și poate că nu e de mirare, dacă ne gândim că în inima Transilvaniei sunt organizate anual câteva dintre cele mai cunoscute festivaluri din această parte a lumii, cum ar fi Transilvania International Film Festival (TIFF), în iunie, Electric Castle, în luna iulie, și Untold, la fiecare început de august.

Conform datelor publicate de către Happy City Index 2024, Clujul, orașul de pe Someș, se află pe locul 195, devansând o serie de municipii cu nume mult mai rezonante pe mapamond, cum ar fi Istanbul – 197, Buenos Aires – 198, Capetown – 200, Varșovia – 202, Bangkok – 206, Montreal – 208, Cancun – 209, Malaga – 216.

Un al doilea oraș românesc prezent în acest inedit top este Brașovul, care apare la poziția 220. Și orașul de la poalele Tâmpei a luat fața unor alte nume sonore ca Toronto – 230 și Mexico City -231, Belgrad – 238 și Sankt Petersburg – 245.

Piața Sfatului din Brașov, un loc ușor de recunoscut de fiecare român, indiferent de zona sa natală

De remarcat că Brașovul e considerat cel mai frumos oraș din România, fiind inclus chiar la începutul acestui an în fruntea locurilor preferate de vacanță ale românilor.

Toupl se deschide și se închide cu două mari surprize, Aarhus, oraș din Danemarca, cel mai fericit oraș al planetei, respectiv Johannesburg, din Africa de Sud, aflat la coada clasamentului.

Mai trebuie spus că din primele 40 de orașe incluse în acest top, doar opt sunt din afara bătrânului continent: Minneapolis – SUA, pe locul 17, Brisbane – Australia, pe 20, Osaka, Japonia – 30, Cristchurch – Noua Zeelandă, pe 31, Singapore – 33, Seul, din Coreea de Sud – 36 și Ottawa, din Canada, pe 37 și Boston, din Statele Unite – pe 38.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments