18.3 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternContre între AUR și liberali. Gheorghe Flutur i-a cumpărat bilet de avion...

Contre între AUR și liberali. Gheorghe Flutur i-a cumpărat bilet de avion lui George Simion cu direcția Moscova

Miting antiextremism la Suceava. Gheorghe Flutur i-a întors astăzi, 4 februarie, „amabilitățile”, lui George Simion, după ce în urmă cu exact o săptămână liderul AUR a organizat un miting chiar în fieful liderului liberal, cerându-i demisia.

Acuzat de George Simion că ar fi ultimul baron local, Gheorghe Flutur a ieșit la contraatac

Sute de membri şi simpatizanţi ai AUR aduși cu autocarele de prin toată Moldova au participat, duminica trecută, la un miting organizat în centrul municipiului Suceava. Participanţii i-au cerut demisia preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pe care l-au categorisit ca fiind „ultimul baron local”.  

Ulterior, Flutur i-a propus public lui Simion să candideze amândoi pentru şefia CJ Suceava, iar cel care va pierde să iasă din politică. Însă provocarea celor de la AUR chiar la el acasă l-a durut pe liderul liberal, cel care este la conducerea județului de ani buni.

Așa încât astăzi, 4 februarie, exact la o săptămână de la mitingul organizat de Simion, Flutur a venit cu o contra-manifestație, un așa-zis miting antiextremism.

A fost „ordin pe unitate” printre primarii liberali din județ să se mobilizeze și să aducă oameni la manifestație. Astfel, aproximativ 4.000 de persoane s-au adunat astăzi la orele prânzului pe esplanada centrală a Sucevei.  

Gheorghe Flutur a dat citire unui ”decalog antiextremism”, în fapt un atac împotriva celor de la AUR, în general și a lui George Simion personal.

Iată doar câteva dintre declarațiile liderului liberal: „Mesajul nostru trebuie să fie de pace, dar să nu ne ia cineva de proști, că nu știm cine sunt în față și, în spiritul adevărului, cine sunt în spate; Să nu uitați răul de la rubașca rusească; Să știți că unii sub „alaindeloane” au pufoaica de la ruși”.

Zgârcit din fire, Gheorghe Flutur i-a cumpărat lui Simion bilet de avion la clasa economic, cea mai ieftină cu putință

Susținătorii lui Gheorghe Flutur au afișat un uriaș bilet de avion pe numele lui George Simion cu plecare la ora 16.00 din București în direcția Moscova.

Din peisaj nu puteau lipsi susținătorii Dianei Șoșoacă, astfel încât mitingul lui Flutur nu a fost lipsit de incidente. Un bărbat, considerat „provocator, infiltrat” a fost luat pe sus de jandarmi și băgat în dubă. S-a dovedit a fi liderul local al partidului SOS, înființat și condus de Diana Șoșoacă, cea care s-a simțit probabil vizată, de organizarea unui miting antiextremism.

Ideea lui Flutur de a organiza un miting antiextremism pare a fi copia unor manifestări din Germania, unde, în mai multe orașe, aproximativ 200.000 de persoane au ieșit sâmbătă, 3 februarie, în stradă, potrivit Reuters, pentru a protesta față de partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments