7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
StiriLifestyle„Peach Fuzz", culoarea anului 2024

„Peach Fuzz”, culoarea anului 2024

În centrul atenției pentru anul 2024, Institutul Pantone a dezvăluit culoarea sa emblematică – PANTONE 13-1023 Peach Fuzz. Această nuanță catifelată de piersică reprezintă o invitație la îngrijirea de sine și la conexiunea profundă cu ceilalți. Cu o aură blândă și spiritul său cuprinzător, Peach Fuzz” aduce o bogăție inedită minții, trupului și sufletului. Descoperă povestea fascinantă și influențele acestei culori care redefinește eleganța modernă și ne conectează în mod subtil cu trecutul și viitorul!

În căutarea unei nuanțe care să reflecte dorința noastră înăscută de a simți apropiere, de a fi în conexiune, am ales o nuanță care radiază de căldură și exprimă eleganța modernă. O culoare care oferă o imbrățișare tacticlă și leagă noul de clasic fără a face niciun pic de efort”, a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone”.

Cum se alege Institul Pantone culoarea anului

Fiind un proces extrem de complex, acesta implică analiza atentă a influențelor culturale, sociale, economice și de design care afectează lumea la momentul respectiv. Iată câteva aspecte cheie după care Institutul Pantone se ghidează pentru a alege culoarea anului:

Cercetare extensivă

Echipa de la Institutul Pantone desfășoară o cercetare extensivă pentru a identifica tendințele în domenii precum modă, design industrial, design interior, artă și alte industrii creative. Se analizează, de asemenea, influențele culturale, evenimentele globale și starea de spirit generală. Experții Pantone urmăresc atent evoluțiile din lumea modei, designului și culturii populare. Ei iau în considerare culorile care își fac simțită prezența în mod constant și care pot avea o influență puternică în anul următor.

Consultații cu experți

Pantone colaborează cu designeri de modă, creatori de tendințe, specialiști în culoare și alți experți din diverse domenii pentru a obține perspective multiple.

Evaluarea impactului

Culorea Anului, în cazul anului 2024, Peach Fuzz, trebuie să reflecte nu doar tendințele estetice, ci și să aibă un impact în contextul socio-cultural și să încurajeze o anumită stare de spirit sau atitudine.

Anunțul oficial

Institutul Pantone face anunțul oficial al culorii anului la sfârșitul fiecărui an, pregătind terenul pentru ca aceasta să fie adoptată în diferite industrii în anul următor. Culorea Anului Pantone (Peach Fuzz – 2024) devine apoi o sursă de inspirație pentru designeri, artiști, producători, influențând paleta de culori din diferite domenii în acel an. Alegerea este menită să facă o radiografie” a lumii actuale și să ofere, totodată, o direcție în design și estetică pentru acea perioadă.

Istoria Pantone

Pantone este un sistem de identificare a culorilor folosit în special în industria grafică, design, modă și în alte domenii, în care precizia culorilor este esențială. Fondat de compania Pantone Inc., acest sistem este cunoscut pentru Pantone Matching System (PMS), care utilizează un set standardizat de culori pentru a asigura consistența culorilor între diferite produse și medii.

Sistemul Pantone atribuie un cod unic numeric sau alfanumeric fiecărei culori, făcând posibilă comunicarea precisă a culorilor între diferiți profesioniști din domeniul designului și producției. Aceasta este o modalitate eficientă de a evita variațiile de culoare și de a asigura corespondența exactă a culorilor între echipamentele de imprimare, textile și alte medii de producție.

În plus, Pantone a devenit cunoscut și pentru desemnarea Culorii Anului Pantone”. Începând cu anul 2000, Pantone a ales o anumită culoare pentru a reflecta starea de spirit și influențele culturale ale anului respectiv. Această alegere influențează adesea tendințele din domeniile designului, modă și alte industrii creative.

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments