7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
StiriLifestyleMarii câștigători ai Globurilor de aur 2024

Marii câștigători ai Globurilor de aur 2024

Lungmetrajul ,,Oppenheimer” pleacă acasă cu cinci Globuri de Aur, urmat de serialul ,,Succession” cu patru trofee.

Cilian Murphy cu trofeul pentru cel mai bun actor într-o dramă /Sursă foto: CBS Entertainment

Pentru a 81-a ediție a premiilor, care a avut loc pe 7 ianuarie s-au adăugat două categorii noi: Stand-up Comedy on Television și Best Cinematic and Box Office Achievement.

Un grup nou de votanți, divers din punct de vedere rasial și etnic – format din 300 de jurnaliști din întreaga lume, reprezentând 76 de țări – a selectat de data această nominalizații și câștigătorii.

,,Oppenheimer”, care a intrat la ceremonie cu opt nominalizări, a devenit filmul de învins în viitoarea cursă la Oscar, câștigând cinci Globuri, inclusiv pentru cea mai bună dramă, regia lui Christopher Nolan și cel mai bun actor-Cillian Murphy.

Paul Giamatti a câștigat duminică al treilea Glob de Aur din carieră pentru rolul din „The Holdovers” în regia lui Alexander Payne. Giamatti joacă rolul unui profesor nepopular și dificil, care este forțat să rămână cu elevii la o școală pregătitoare din New England în timpul vacanței de Crăciun de la începutul anilor 1970. Filmul a fost larg apreciat de critici.

Paul Giamatti în ,,The Holdovers”/ Sursă foto: Focus features

La categoria cele mai bune filme „Poor Things”, regizat de Yorgos Lanthimos, a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun film musical sau comedie, „Anatomie d’une chute” (Franța), de Justine Triet, la categoria cel mai bun film în altă limbă decât engleza, dar și cel pentru scenariu, iar „The Boy and the Heron”, de Hayao Miyazaki, a fost ales cel mai bun lungmetraj de animație.

Emma Stone a fost câștigătoarea categoriei „cea mai bună actriță într-un film musical/ comedie”, pentru rolul din „Poor Things”. Lily Gladstone a fost recompensată cu un Glob de Aur pentru rolul din „Killers of the Flower Moon”, devenind primul actor indigen care primește un astfel de trofeu.

Pentru rolurile secundare au fost desemnați câștigători Robert Downey Jr. („Oppenheimer”) și Da’Vine Joy Randolph („The Holdovers”).

În ceea ce privește producțiile de televiziune, „Succession” a primit patru trofee, inclusiv pentru categoria cel mai bun serial dramă, „The Bear” a câștigat titlul de cel mai bun serial musical/ comedie, iar „Beef” s-a impus ca cea mai bună miniserie.

Premiul pentru cel mai bun cântec merge la Billie Eilish pentru piesa „What Was I Made For?”, din filmul „Barbie”, iar pentru cea mai bună coloană sonoră a fost premiat Ludwig Göransson, pentru „Oppenheimer”.

Pentru interpretare într-o producție de televiziune, au fost desemnați câștigători: Sarah Snook („Succession”), Jeremy Allen White („The Bear”), Ayo Edebiri („The Bear”), Kieran Cullkin („Succession”), Ali Wong („Beef”), Steven Yeun („Beef”), Matthew Macfadyen („Succession”) și Elizabeth Debicki („The Crown”).

La categoriile Stand-up Comedy on Television și Best Cinematic and Box Office Achievement au fost premiați „Ricky Gervais: Armageddon”, iar pentru cea de-a doua „Barbie”.

Oana Duțu
Oana Duțuhttp://canal33.ro
Absolventă U.N.A.T.C, secția actorie este un insider al industriei filmului, teatrului, publicităţii şi evenimentelor. Din 2019 realizează şi prezintă emisiunea ,,Despre Filme” la Canal 33 HD, este editor de modă şi lifestyle al siteului www.canal33.ro şi realizatoarea rubricii „Despre stil”.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments