23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
DiverseCum am devenit hobbit cu voia mea sau cum arată paradisul într-o...

Cum am devenit hobbit cu voia mea sau cum arată paradisul într-o mică casă de vacanță? Încercați la Vama Veche vara aceasta!

Când am plecat recent spre Vama Veche la întâlnirea cu festivalul caselor de vacanță, așa numitele „Tiny House”, aveam în minte un singur gând! Acela că măcar pentru o noapte și o zi aveam să fiu hobbit. Nu la fel de celebru ca și Bilbo sau Frodo Baggins al lui J.R.R Tolkien, mă rog, dar tot hobbit se cheamă!

Îmi amintesc că la un moment dat, în drum spre mare, mi-a trecut prin cap ideea că nefiind foarte înalt nu va trebui să mă aplec la trecerea prin „vastele” apartamente, ca să-mi feresc capul de întâlnirea cu tot felul de praguri, iar chestia asta m-a făcut să râd de unul singur pentru o vreme, scurtă, până am realizat că nu sunt totuși singur în vagonul de tren…

Ca de fiecare data însă, socoteala de acasă nu se potrivește deloc cu cea din târg! Și vă mărturisesc că m-am simțit din prima clipă sedus de căsuțele de vacanță întâlnite lângă Marea Neagră.

Casă, dulce casă, un slogan valabil chiar și atunci când te aștepți mai puțin

A fost, fără exagerare, un fel de dragoste la prima vedere. Semn că povestea asta se repetă atunci când nu te aștepți!

Tiny House Festival, ediția 2024,  a adus la Vama Veche peste 40 de unități de cazare inovatoare, de la tiny houses și case modulare la dom-uri și corturi de glamping. Am avut ocazia să le trec pragul multora, ba chiar să și locuiesc într-una din ele. Și m-am simțit foarte bine!

Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării de către constructorii caselor de vacanță de tip Tiny House

Cei interesați să facă o experiență de neuitat sunt așteptați până pe 30 iunie în Zona Tiny House, mutată anul acesta la Marea Neagră. Un tărâm ce include în aceste zile de sfârșit de iunie nu doar întâlnirea cu ceva ce ți-ar putea schimba viața, ci și cu concerte live, petreceri tematice și workshopuri, transformând astfel Vama Veche într-un hub al inovației și distracției pentru cei peste 10.000 de vizitatori pe care organizatorii noștri mizează.

Cea de-a doua ediții Tiny House Festival include nu doar peste 40 de unități de cazare unice, de la tiny houses și case modulare la dom-uri și corturi de glamping, cu accesorii moderne pentru business-uri de turism, precum jacuzzi, spa-uri sau ciubăre, ci și idei de afaceri sau de petrecere a concediilor sau a timpului liber într-un mod cât se poate de special. Nu lipsesc de la întâlnire cele mai recente tendințe și tehnologii din domeniu, unele absolut surprinzătoare și de neîntâlnit la bloc.

Tudor Maxim se ocupă de destinele unui „festival” cu totul ieșit din comun: Tiny House, la munte și la mare, ajuns în 2024 la doar cea de a doua ediție

Românii interesați de o aventură de neuitat vor găsi în primul rând o diversitate de locuințe alternative. Prețurile pentru aceste case inovatoare încep de la doar 6.900 de euro plus TVA, făcându-le extrem de accesibile pentru oricine dorește să investească într-o locuință de vacanță modernă și sustenabilă.

Un exemplu de investiție inteligentă este o casă modulară de 40 de metri pătrați, complet echipată, care include două camere, baie, sufragerie cu bucătărie open space, dotată cu sistem de instalații și climatizare, la un preț de 25.000 de euro.

O privire pe repede înainte în lumea caselor de vacanță pe gustul tuturor

În plus, pe lista de cumpărături puteți adăuga, după bunul plac, corturi de glamping de nouă metri pătrați, la prețul de 600 de euro, ciubăre, la prețul de 1.200 de euro, ori saune portabile, cotate la 2.300 de euro.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments