9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
DiverseCum „l-a citit” jurnalistul român Ion Cristoiu pe colegul său american Tucker...

Cum „l-a citit” jurnalistul român Ion Cristoiu pe colegul său american Tucker Carlson!

Intuiția formidabilă a jurnalistului Ion Cristoiu a funcționat o dată în plus ireproșabil. Cu doar trei ore înainte ca jurnalistul american Tucker Carlson să fi publicat, pe site-ul său oficial, în noaptea de joi spre vineri, mult așteptatul interviu cu președintele rus Vladimir Putin, Ion Cristoiu „a prezis” că nu vom putea avea multe așteptări pe acest subiect.

Cunoscutul jurnalist român a făcut precizările în cadrul Podcastului 3×3 cu Ion Cristoiu, difuzat exclusiv pe canalul de Youtube, unde a și explicat pe larg de ce în opinia sa Tucker Carlson nu era pregătit să fie interlocutorul președintelui rus.

Difuzarea interviului ne-a arătat că Vladimir Putin a primit „mână liberă” în timpul dialogului să vorbească nestingherit despre istoria Rusiei timp de 30 de minute, din cele 120 câte au fost alocate întâlnirii cu oasptele său american, pentru a justifica invazia rusă din Ucraina, care continuă să ia vieți omenești din 24 februarie 2022 până în prezent.

Această permisivitate oferită de Tucker Carlson a fost în mare parte intuită de către Ion Cristoiu, care cu puțin timp înainte precizase în cadrul Podcastului 3×3, moderat de Alexandru Răducanu pe YouTube-ul oficial al Canal 33, că americanul nu știe destule despre istoria Rusiei pentru a-l interoga pe liderul de la Kremlin.

Americanul Tucker Carlson față în față cu rusul Vladimir Putin

„Eu nu cred că va fi un interviu mare dintr-un simplu motiv: Carlson nu cunoaște istoria Rusiei! În asemenea cazuri este logic că interlocutorul are niște mesaje, iar dacă te fixezi pe ele, te termină. Nu ai cum să-l răstorni pe Putin. Nu îl întrebi ce părere aveți despre războiul din Ucraina (n.r. lucru făcut de Carlson), îl întrebi «Sunteți urmașul lui Petru cel Mare sau al lui Ivan cel Groaznic?». Trebuie să încerci să creionezi personalitatea lui punând alte întrebări”, a explicat Cristoiu în încercarea de a zugrăvi o altă strategie de succes a interviului.

De asemenea, același Ion Cristoiu a intuit și faptul că Putin s-a folosit de Tucker Carlson, primul jurnalist occidental căruia i-a acordat un interviu în ultimii doi ani, întrucât declarațiile președintelui rus au căpătat astfel mai multă greutate în ochii omului de rând, nefiind „servite” publicului larg de un post de televiziune cu foarte multă influență.

„Carlson are acest renume de interviuri subterane și impactul unui interviu subteran, cu ajutorul proștilor ăstora care l-au criticat, îl vezi altfel. Putin poate să spună aceleași lucruri la CNN, dar nu ar fi avut aceeași credibilitate”, a mai adăugat Ion Cristoiu.

Ascultă întreaga conversație dintre Alexandru Răducanu și Ion Cristoiu în videoclipul de mai jos.

Urmărește „3×3 cu Ion Cristoiu” în fiecare săptămână, joi, de la 21.15, numai pe canalul oficial de YouTube al Canal 33.

Fabian Basalau
Fabian Basalauhttp://canal33.ro
În prezent student la Facultatea de Traducere și Interpretare, Fabian este jurnalist cu experienta de lucru in redactiile publicatiilor ProSport, B1 TV și DigiSport. Iubește să scrie și este pasionat de istorie, artă și tehnologie.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments