23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
StiriLifestyleCum să ai sprâncene mai groase, în 3 pași simpli

Cum să ai sprâncene mai groase, în 3 pași simpli


Sprâncenele definesc fața. Și în timp ce practicile obișnuite de stilizare (conturarea, nuanțarea, aplicarea produselor) pot ajuta la îmbunătățirea aspectului acestora, este esențial să urmați o rutină de îngrijire a lor – adică tratarea părului din acea zonă cu aceeași atenție pe care o acordați pielii sau părului pentru a avea sprâncene mai groase, mai pline și mai sănătoase. O bună îngrijire a sprâncenelor presupune îngrijirea și hrănirea întregii zone, pentru a spori strălucirea și creșterea lor.
Este bine ca toată lumea să-și îmbunătățească rutina sprâncenelor, dar este necesar mai ales dacă zona a fost deteriorată de tratamente precum laminarea, smulgerea excesivă sau acumularea de produse pentru vopsit. „Părul de sprâncene este un joc de conectare a punctelor; nu este ca părul de pe cap, care crește dintr-o dată”, explică designerul de sprâncene Azi Sacks. „Dacă ați smuls în exces, poate dura între nouă luni și doi ani pentru a-și recupera rezistența și grosimea maximă”, explică expertul, adăugând: „Îngrijirea adecvată a sprâncenelor poate ajuta la accelerarea acestui proces și, în același timp, la îmbunătățirea deja existente.”

„Pentru mine, îngrijirea sprâncenelor constă în trei pași”, spune artista de sprâncene Chanel Jimena García. Ea reduce această sarcina la exfoliere, stimulare și hidratare și încurajează să revizuiți cu atenție rutina curentă. Sănătatea hormonală și afecțiunile pielii, cum ar fi eczema, vă pot afecta și sprâncenele, așa că acordați atenție modului în care le îngrijiți. Acesta este primul pas pentru a vă identifica nevoile sprâncenelor sau pur și simplu să le ajutați să arate cât mai bine, în funcție de natura lor.

1.Curățare și exfoliere

Este o idee bună să exfoliați pielea de sub părul sprâncenelor pentru a deschide foliculii și a ajuta creșterea”, spune García. „Când exfoliați zona, absorbiți mai bine nutrienții din orice produs pe care îl aplicați.” Începeți cu o curățare rapidă, cu accent deosebit pe zona sprâncenelor, pentru a elimina orice exces de ulei sau produs. Puteți folosi orice produs de curățare facială pentru acest pas. Dacă preferi un scrub făcut în casă, din ingrediente naturale amestecă sare de mare roz, de Himalaya, măcinată fin cu uleiul tău facial preferat. Exfoliați cu mișcări circulare de la un capăt la altul înainte de a clăti cu apă călduță.

2. Masaj circular

În continuare, efectuează un masaj pentru a relaxa și sculpta pielea: „Masarea sprâncenelor stimulează circulația, aduce sânge în zonă și favorizează creșterea”, spune García. „Și nu numai atât, dar, din moment ce fața are atât de mulți mușchi, făcând acest ritual îți faci și un lifting de sprâncene, care chiar funcționează”. Folosește o piatră de jad sau pur și simplu degetele pentru a masa, drena și reduce inflamația din zonă: „Cred cu adevărat în energie, așa că atunci când aplici căldură și energia degetelor tale ai grijă de zonă și o iubești. Îi dai importanță”.

3. Hrănește
„La fel cum folosești o mască după spălare pentru părul tău sau hidratezi pielea feței și sprâncenele tale au nevoie de aceeași hidratare”, spune Sacks. Poți folosi un produs pe bază de apă, ca un ser 2 în 1 atât pentru gene, cât și pentru sprâncene. De asemenea, merită să luați în considerare remedii ușoare, cum ar fi apa de orez și uleiul de migdale. Și, în sfârșit, apa pură de trandafiri bulgăresc acționează ca un fel de tonic pentru sprâncene: „Tratează atât părul, cât și pielea de dedesubt”, spune Sacks. “Hidratează pielea, revitalizează și catifelează părul, care poate fi foarte gros și indisciplinat. De asemenea, dă strălucire sprâncenelor, astfel încât acestea să arate mai frumos la pieptănarea lor.”


Oana Duțu
Oana Duțuhttp://canal33.ro
Absolventă U.N.A.T.C, secția actorie este un insider al industriei filmului, teatrului, publicităţii şi evenimentelor. Din 2019 realizează şi prezintă emisiunea ,,Despre Filme” la Canal 33 HD, este editor de modă şi lifestyle al siteului www.canal33.ro şi realizatoarea rubricii „Despre stil”.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments