8.5 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
DiverseCurat Crăciun ghinionist pentru STB!

Curat Crăciun ghinionist pentru STB!

Autobuzele marca Otokar, achiziționate în urmă cu cinci ani din Turcia de către Municipalitate, vor fi supuse unor verificări tehnice suplimentare. Decizia a fost anunțată de către conducerea Societății de Transport din București, după ce un autobuz al liniei de noapte N521 a fost distrus într-un incendiu consumat în dimineața celei de a doua zi de Crăciun, în jurul orei 4:20.

Potrivit STB, incidentul s-a produs din cauza unei defecțiuni care a dus la incendierea motorului și apoi la distrugerea mașinii într-o proporție mare.

Din dispoziţia directorului general, pentru siguranţa călătorilor se fac verificări tehnice suplimentare, faţă de cele zilnice obligatorii, pentru toate autobuzele marca Otokar. Asigurăm călătorii ca acest incident este izolat şi sunt luate măsuri tehnice suplimentare pentru a preveni astfel de situaţii”, se arată într-un comunicat al celor de la STB.

Societatea de Transport Public a transmis că printre măsurile impuse în această perioadă se numără verificarea tehnică suplimentară a autobuzelor marca Otokar programate să iasă în traseu în aceste zile, dar şi instruirea conducătorilor auto să sesizeze cât mai rapid orice eventuală anomalie/ defecţiune care apare în traseu, după caz.

De remarcat că perioada Crăciunului din acest an a fost una nefastă pentru cei de la STB. În ajunul Crăciunului două tramvaie s-au ciocnit puternic, unul dintre cele două implicate în accident fiind dintre cele 70 noi, marca Imperio, cu care STB a încercat în acest an să suplinească lipsa acută de asemenea mijloace de transport public. În a doua zi de Crăciun, un nou incident a avut drept „victimă” un autobuz nou, marca Otokar.

La acest moment ambele vehicule sunt atât de avariate încât nu există șanse foarte mici să mai poată fi repuse în funcțiune, ceea ce înseamnă pagube materiale semnificative.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments