10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024„Dacă nu puteți voi, pot eu!” Piedone somează PSD și PNL să...

„Dacă nu puteți voi, pot eu!” Piedone somează PSD și PNL să anunțe urgent un candidat pentru Primăria Capitalei

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a făcut un anunț-bombă pe pagina sa de socializare: dacă PSD și PNL nu se decid urgent cu ce candidat merg în alegerile locale pentru Primăria Capitalei, va candida el. Anunțul lui Piedone pare a pune presiune pe conducerea PSD să anunțe candidatura Gabrielei Firea, edilul de la Sectorul 5 anunțând în repetate rânduri că o va susține în campania electorală pe fosta primăriță.

Cristian Popescu Piedone poate fi surpriza la alegerile locale, pentru Primăria Capitalei

Se încurcă toate calculele în ceea ce privește competiția electorală pentru Primăria Capitalei! Miercuri, 7 februarie, Cristian Popescu Piedone a postat pe pagina personală de facebook un adevărat ultimatum dat PSD și PNL, somând liderii celor două partide să anunțe dacă au, sau nu, un candidat comun pentru funcția de primar general la PMB:

„Dacă nu puteți voi, pot eu! ”, le transmite Piedone lui Ciucă și Ciolacu.

„Dacă orgoliile voastre sunt mai presus de interesele cetățenilor, trageți obloanele, închideți partidele și lăsați Bucureștiul în seama celor dispuși să muncească pentru dezvoltarea lui! Dacă funcțiile publice vă sunt mai importante ca oamenii, ieșiți urgent și definitiv din politică! Dacă sunteți încrezători că cetățeanului îi place circul politic și  așteaptă zilnic promisiuni deșarte… înseamnă că nu înțelegeți prezentul! Dacă nu înțelegeți oamenii, n-aveți cum să lucrați în folosul lor!

Nu sunt perfect, nu dau sfaturi, dar sunt liber să am opinii și mai ales… liber să iau decizii!

În consecință, rog alianța puterii să nu-și mai fluture orgoliile în public și să-și anunțe rapid candidatul pentru Capitală!

În caz contrar, anunț public că îmi pun cei 30 de ani de experiență în administrația publică în slujba cetățenilor care mă vor primar al Capitalei!”

Anunțul bătăios al lui Piedone vine la numai o zi după ce acesta declarase la Realitatea Plus că el personal și partidul pe care îl conduce în calitate de președinte executiv, Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) o va susține pe Gabriela Firea pentru a câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei.

„ PUSL a emis un comunicat, al cărui semnatar sunt, în care am spus că o susținem în continuare pe candidata Gabriela Firea la funcția de primar general… Nu ne dezicem de ce am spus, dar asta nu înseamnă că PUSL nu o să aibă un candidat propriu la Primăria Capitalei. Noi, PUSL, o susținem pe Gabriela Firea, s-ar putea ca PSD să susțină candidatul PUSL. Eu nu o să ies niciodată în cadrul unui partid să-mi cerșesc funcția”, a spus Cristian Popescu Piedone, marți seara, la Realitatea PLUS.

Pe de altă parte și Gabriela Firea a declarat că se sacrifică pe altarul intereselor de partid și că renunță la postura de candidat la candidatură , dacă așa va decide conducerea PSD.

„ Cristian Popescu Piedone m-a susţinut foarte mult în campania de acum trei ani, deşi a candidat din partea altei formaţiuni politice şi nu a PSD. (…) Este absolut normal să avem o colaborare reciprocă şi în acest an electoral, dacă din anumite calcule politice va reieşi că nu trebuie să fiu eu candidatul PSD”, a spus Firea la Digi 24.

În acest moment sunt anunțate două candidaturi: Nicușor Dan, susținut de Alianța Dreapta Unită (ADU), formată din Uniunea Salvați România (USR), Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Forța Dreptei (FD) și Mihai Enache, candidatul AUR. Pe surse, se pare că negocierile dintre PSD și PNL pentru un candidat comun în București au eșuat și liberalii ar fi decis să parieze pe succesul în alegeri al lui Sebastian Burduja, liderul organizației din București a partidului. Liberalii nici nu aveau cum să o susțină pe Gabriela Firea, cea împotriva căreia au luptat în urmă cu patru ani, atunci când l-au susținut pe Nicușor Dan.

Gabriela Firea are legat de glezne ca o piatră de moară recentul scandal al „azilelor groazei” din Voluntari, scandal care cu siguranță va fi folosit împotriva ei în campania electorală. Așa că PSD ezită, mai ales că numele grele din administrația locală ale partidului, Robert Negoiță și Daniel Băluță au anunțat că preferă să rămână pe actualele posturi, la Sectorul 3, respectiv Sectorul 4. Este scenariul care îl aduce în scenă pe Cristian Popescu Piedone, care susținut și de PSD ar avea cele mai mari șanse să îi ia locul lui Nicușor Dan.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments