10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
EDITORIALDar cu Dan Șucu ce-ați avut?!

Dar cu Dan Șucu ce-ați avut?!

Partidul Național Liberal e mare în criză de idei, și nu doar de popularitate, dacă a ajuns să ia în calcul numele unor patroni ai unor echipe de fotbal sau al unor fotbaliști cu nume și renume pentru cursa teribilă ce se anunță în acest an pentru ocuparea fotoliului de primar general al Capitalei.

Principalele site-uri de sport ale țării anunțau la începutul primului weekend din 2024 că numele lui Dan Șucu, unul dintre investitorii de ultimă oră în fotbalul intern, cel care de vreo doi ani face legea la Rapid, dar și cel al lui Ionuț Lupescu, component al „Generației de aur” a fotbalului românesc, se află pe lista, nu se știe cât de lărgită, a eventualilor candidați la primăria Capitalei pentru alegerile locale din acest an din partea PNL.

Când am citit prima dată știrea mi-am spus că liberalii actualei generații nu au înțeles deloc lecția istoriei.

În 1996 pesediștii au încercat marea cu degetul, propunându-l pe cel mai cunoscut tensimen al românilor, Ilie Năstase, pe post de candidat la Primăria Generală. Las la o parte orice posibilă comparație între cele două nume ce apar azi pe lista PNL și Ilie Năstase, fiindcă nu are niciun sens să aflăm care dintre ei e mai popular.

Să ne reamintim doar că Ilie Năstase a pierdut, și încă fără drept de apel, în fața unui lider de sindicat pe atunci, cu o fizionomie aparte, Victor Ciorbea, cel care avea să ajungă în același an și premier al țării.

Așa că, să încerci tot felul de soluții cu mai puțin de nouă luni înainte de alegerile locale propriu-zise arată într-un fel degringolada liberalilor. Și mai arată încă ceva: că nu au soluții interne în care să creadă ei înșiși, în primul rând.

„Iubirea” dintre liberali și Dan Șucu nu a durat decât câteva ore, până în clipa în care soția afaceristului a ieșit public și a dezmințit orice fel de asemenea „idei” ale partenerului său de viață. Diana Șucu „a ucis” cu doar câteva cuvinte un asemenea scenariu, unul în care galeria stelistă, cea dinamovistă, fecesibistă și cea rapidistă ar fi mers încolonate spre centrele de votare cu un singur gând în minte.  

Așa că ne întoarcem la „primul 11” al echipei liberale și încercăm să ne reamintim fețele titularilor, comparandu-le cu cele ale lui Dan Șucu și Ionuț Lupescu. Concluzia? Aveți o mare probleme, băieți! Nu aveți niciun nume-surpriză și, în general, nu aveți cu ce să surprindeți electoratul bucureștean! Cel puțin nu de Bobotează! Încercați până la Paști, ceva, dar repede, până nu se coace „coaliția” dintre Gabriela Firea și Nicușor Dan!  

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments