20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Decizia comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale a fost una inspirată? Marcel...

Decizia comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale a fost una inspirată? Marcel Ciolacu crede că da!

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat marți, 21 mai, că decizia comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale a fost una bună.

El și-a argumentat interporetarea, prin faptul că numărul românilor care ar fi venit la vot doar pentru a-și desemna candidații la alegerile europarlamentare ar fi fost mai mic, dacă în aceeași zi nu s-ar fi decis și soarta aleșilor locali.

„Am să mă abţin la vreo glumă, că am mai făcut glume şi au fost interpretate. Nu cunosc toate detaliile. Din statistici se arată că o să fie o prezenţă în jur de 50%. Eu stau şi vă întreb, în schimb, altceva: dacă am fi avut doar europarlamentare, vă daţi seama care ar fi fost prezenţa la alegeri? Ceea ce îmi confirmă că decizia de a fi alegerile comasate a fost una corectă”, a declarat Marcel Ciolacu.

În urmă cu circa două săptămâni, Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că circa 19 milioane de cetăţeni cu drept de vot erau înscrişi în Registrul electoral, la finele lunii aprilie 2024.

Prima serie de alegeri din acest an este programată duminică, 9 iunie, atunci când românii urmează să-și aleagă consilierii locali, judeţeni, preşedinţii de consilii judeţene, primarii, dar și europarlamentarii, 33 la număr pe care țara noastră îi poate trimite la Bruxelles.

În urmă cu patru ani, peste opt milioane de români au votat pentru aleșii locali, în timp ce în cazul alegerilor europarlamentare, desfășurate separat, s-au înregistrat aproape nouă milioane de români care și-au exercitat dreptul la vot.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments