18.3 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternDeputat USR: „Voucheriada” ministrului de Justiție e ca și cum ai da...

Deputat USR: „Voucheriada” ministrului de Justiție e ca și cum ai da biscuiți, condiționați de hârtii, unei victime

Deputatul USR, Oana Murariu, nu s-a sfiit să numească recenta decizie a Alinei Gorghiu, de a aloca 300 de vouchere victimelor infracțiunilor, un „pansament” care vine grație anului electoral în care ne aflăm.

Deputatul a fost invitat în emisiunea Jurnal de Business, moderată de Alexandru Catalan, pentru a aborda acest subiect din perspectiva unui om politic din opoziție, dar și din punctul de vedere al unui avocat.

Amintim faptul că ministrul Justiției a anunțat, zilele trecute, că a fost alocat un buget special pentru victimele infracțiunilor, sub formă de 300 de vouchere. Acestea acoperă cheltuieli de cazare, mâncare, medicamente, transport sau alt uz personal.

Ministrul Gorghiu a precizat că vor fi susținute, cu predilecție, victime ale violenței, traficului de persoane sau ale abuzului sexual.
Aceste compensații ar fi sub forma unor despăgubiri recuperate de la persoanele care au săvârșit fapte penale.

România sub efectul Voucheriada

Oana Murariu a ținut să precizeze că unele sume recuperate sunt infime, trebuie lucrat la obținerea unor sume reale, prin punerea sub sechestru a unor bunuri: „Dacă există mai multă disponibilitate financiară din partea infractorului, le confiști la timp și, mai departe, toate victimele infractorului obțin, în urma hotărârilor judecătorești, daune materiale și morale. În prezent avem posibilitatea să punem sechestru pe bunuri, dacă victima sau procurorul solicită acest lucru. Dacă judecătorul respinge cererea, s-a terminat. Infractorul își vinde casele, le transferă pe numele sorei, cumnatei sau mătușii. Dacă este condamnat, fără sechestru pe bunuri, nu au de unde să obțină daunele cerute, pentru că au scăpat de bunuri între timp”.

„Ministrul Justiției ar trebui să iasă în față, nu niște vouchere. Parcă suna așa: „vai, ești o victimă a unei infracțiuni! Îți dau niște biscuiți, dacă îi vrei, ai de completat niște formulare și mai treci prin niște proceduri”, a mai punctat deputatul USR, Oana Murariu.

Vezi întreaga argumentație aici:

play-sharp-fill

Urmărește Jurnal de Business de luni până joi, de la 11.00 la 13.00, pe Canal 33!

Alina Maslin
Alina Maslinhttp://canal33.ro
Licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la UAIC Iași și absolventă a masteratului Jurnalism Tematic, Universitatea din București. A realizat articole pentru Rador, a fost colaborator Europa Fm și editor în trustul Intact, pentru Antena 1 și Antena Stars. Este Producător executiv la Canal 33 HD si redactor www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments