2.4 C
București
joi, 20 martie, 2025
spot_img
StiriInternDin 15 martie drumul din București către Aeroportul Otopeni va deveni un...

Din 15 martie drumul din București către Aeroportul Otopeni va deveni un coșmar!

- Advertisement -

Începând de la mijlocul lunii martie circulația pe DN 1 va fi parțial deviată pe raza orașului Otopeni, chiar în zona centrală a localității. Decizia survine ca urmare a lucrărilor ce urmează a se executa la magistrala de metrou care va lega Capitala de Aeroportul Henri Coandă.

play-sharp-fill

16 luni se estimează că vor fi menținute restricțiile ce urmează a intra în vigoare pe DN1, în orașul Otopeni.

Silviu Gheorghe, primarul din Otopeni este unul dintre cei mai fericiți ilfoveni, chiar dacă străduțele din oraș vor fi sufocate de traficul infernal deviat de pe DN 1. Ce mai contează 16 luni de aglomerație, atâta timp cât locuitorii din urbea pe care o administrează vor avea o stație de metrou chiar lângă centrul orașului.

„Aici se va realiza stația de metrou Otopeni.

Devierea parțială a traficului de pe Drumul Național se va face din a doua jumătate a lunii martie.

În momentul de față se fac lucrări pregătitoare referitoare la devierea traseelor conductelor, cablurilor și pregătirile pentru începerea, din martie după ce se face devierea drumului național se va trece la săpătura deschisă, pentru că orice stație de metrou se realizează prin săpătură deschisă, este singura tehnologie.

Această interdicție, deviere parțială a traficului de pe DN 1 va dura, așa după cum v-am spus, 16 luni”, spune Silviu Gheorghe, primarul orașului Otopeni, într-un videoclip postat pe TikTok.

Săptămâna trecută asocierea Gulermak-Somet, a firmelor care au câștigat licitația de construcție a acestui tronson din Magistrala 6 de metrou a explicat de ce este nevoie de devierea traficului pe DN1 pentru lucrările la viitoarea stație de metrou Otopeni, după ce în spațiul public au apărut critici la adresa acestei măsuri.

”Viitoarea stație de metrou Otopeni, parte a Magistralei 6, reprezintă un pas esențial în modernizarea transportului public și facilitarea accesului rapid între orașul Otopeni și București. Localizată strategic la intersecția DN1 cu strada 23 August, această stație va reduce semnificativ timpul de deplasare pentru locuitorii orașului și va contribui la fluidizarea traficului rutier pe una dintre cele mai aglomerate artere din țară”, se spune într-un comunicat dat publicității zilele trecute de asociația celor două firme care colaborează la realizarea proiectului.

Decizia de deviere a traficului a fost luată pe baza studiilor tehnice realizate de specialiști și în urma recomandării Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

S-a stabilit astfel că soluția optimă este devierea traficului de pe banda I, pe sensul București-Brașov, pe un traseu alternativ prin orașul Otopeni: DN1 – Strada Polonă – Strada Floare de Cais – Strada Argeș – Strada Traian – Strada Oituz – DN1, informează clubferoviar.ro.

”Această variantă a fost selectată în urma unei analize complexe, care a luat în considerare atât impactul asupra traficului, cât și necesitățile tehnice ale construcției. Decizia de a devia temporar circulația a fost luată pentru a permite desfășurarea lucrărilor într-un cadru sigur, atât pentru muncitori, cât și pentru participanții la trafic. Totodată, această soluție minimizează disconfortul și asigură respectarea termenelor de execuție”, se mai arată în comunicatul firmelor constructoare.

Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional Henri Coandă, fără transbordare la stația 1 Mai. M 6 va avea un traseu de 14,2 km și va cuprinde 12 stații de metrou: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroportul Internațional Henri Coandă.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments

LIVE