10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
StiriSportEditorial:Cupa Riposta 2024 - O Retroviziune a Gloriei Săbiilor la București

Editorial:Cupa Riposta 2024 – O Retroviziune a Gloriei Săbiilor la București

Într-un weekend plin de emoții și amintiri, în zilele de 27 și 28 ianuarie 2024, Sala Polivalentă Ioan Kunst Ghermănescu din București a fost martora celei de-a șaptea ediții a Cupei Riposta. Organizată cu eleganță și pasiune de Clubul Sportiv Riposta în colaborare cu Federația Română de Scrimă, competiția a rămas un capitol memorabil în istoria scrimelor.

De la primele ore ale dimineții, la ora 9, s-a dat startul concursurilor zilnice, aducând în fața publicului dueluri incendiare. Atmosfera vibrantă a sălilor de scrimă a fost accentuată de finalurile pline de suspans, programate cu fast la ora 18:00. Aproape 300 de participanți din 20 de țări au făcut din competiție un adevărat regat al diversității și al excelenței sportive.

YouTube player

Cupa Riposta 2024 a avut un ecou internațional remarcabil, cu sabreri de elită veniți din țări precum Australia, Franța, Statele Unite ale Americii și multe altele. Bucureștiul a devenit astfel centru de excelență în scrima mondială, iar competiția a adus puncte vitale pentru calificarea sabrerilor la Campionatul European de cadeți 2024 și la Campionatul Mondial de cadeți 2024.

Cu siguranță, unul dintre aspectele care au adus strălucire acestui eveniment a fost prezența unor invitați de marcă. Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Elisabeta Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport, și Ana Maria Popescu, legendară campioană la spadă, au fost prezenți pentru a susține și a onora performanțele sabrerilor.

Așadar, în acest weekend plin de pasiune și realizări, Sala Polivalentă Ioan Kunst Ghermănescu a fost locul unde s-a scris istorie în lumea scrimelor. Cupa Riposta 2024 a fost o sărbătoare a sportului și a fair-play-ului, iar gloria săbiilor a răsunat în inimile tuturor celor prezenți. Această ediție remarcabilă va rămâne adânc înrădăcinată în memoria noastră ca un moment de referință în istoria competițiilor internaționale de scrimă.

Olivia Cucoș
Olivia Cucoșhttp://canal33.ro
Jurnalist cu experienta in domeniul jurnalismului sportiv si reputatie consolidata ca redactor al postului Tv Moldova1, Televiziunea naţională moldovenească, prezentatoare şi coordonatoare al comunicării pentru Federaţia de Fotbal a Republicii Moldova şi ca reporter al Digi Sport, Olivia este realizatoarea si prezentatoarea emisiunii Sport al Canal 33 HD
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments