7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
DiverseEugen Teodorovici salută nominalizarea Ancăi Dragu la șefia Băncii Naționale a Moldovei

Eugen Teodorovici salută nominalizarea Ancăi Dragu la șefia Băncii Naționale a Moldovei

Eugen Teodorovici, fost ministru de finanțe al României, a salutat la Canal 33 propunerea potrivit căreia Anca Dragu, și ea cândva ministru de finanțe, ar putea prelua șefia Băncii Naționale a Republicii Moldova.

„Această nominalizare e un lucru cu care românii se pot mândri. Nu e puțin lucru să fii propus pentru o funcție importantă, fie și într-un stat care nu aparține Uniunii Europene”, a declarat Eugen Teodorovici pentru Canal 33.

Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici în perioada în care colaborau la Palatul Victoria

El a reamintit și faptul că Anca Dragu a fost cea care i-a succedat cândva în fotoliul de ministru, la Finanțe, dar și că mandatul ei nu a fost unul la fel de performant, fiindcă România ar fi început încă de atunci să înregistreze un excedent bugetar.

Teodorovici e ferm convins și de faptul că actualul guvernator al Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a fost întrebat despre această numire și că „a fost de acord”, cunoscând-o „bine” pe Anca Dragu.

În cursul zilei de vineri, 22 decembrie, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, a anunţat public că o va propune pe Anca Dragu pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Republicii Moldova.

Postul devenise liber după demiterea lui Octavian Armaşu, de către Legislativul de la Chișinău. Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei a fost acuzat că tărăgănat cercetările legate de dispariția unui milion de dolari din băncile moldovenești. El conducea Banca Națională de peste 5 ani.  

La rândul ei, Anca Dragu, cea care a ocupat până în 2021 și postul de președinte al Senatului României, a declarat presei de peste Prut că se simte „onorată” de această nominalizare.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments