23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
StiriInternExplozie de videoclipuri cu urși pe rețelele de socializare (VIDEO)

Explozie de videoclipuri cu urși pe rețelele de socializare (VIDEO)

În urma tragediei de marți, atunci când o tânără de 19 ani a fost ucisă de un urs pe un traseu turistic extrem de circulat, Jepii Mici, rețelele sociale s-au umplut de videoclipuri în care apar urși, dar și turiști inconștienți care se apropie riscant de mult de fiarele imprevizibile.

play-sharp-fill

A trebuit să mai moară un om, o tânără de numai 19 ani, care tocmai absolvise liceul, pentru ca autoritățile să recunoască problema reală a existenței unei populații mult prea numeroase de urși bruni pe teritoriul României.

Și până când în Parlament se va schimba legea, astfel încât animalele agresive să poată fi ucise, românii postează zeci de videoclipuri în care se pot vedea diverse reacții la interacțiunea omului cu fiara care stă pe șosea, cerșind mâncare.

Într-un astfel de video putem vedea doi bărbați inconștienți, lângă o mașină cu numere de Ilfov, care stau mult prea aproape de un urs ce pare inofensiv. Numai că dintr-o dată ursul sare asupra unuia dintre cei doi turiști și numai printr-o minune acesta a scăpat cu viață.

play-sharp-fill

Într-un alt videoclip postat pe TikTok se vede cum un grup de turiști trece foarte aproape de trei urși adulți, care erau hrăniți de alți turiști ce opriseră special mașina pentru „a se juca” cu Moș Martin. Amenințarea reală l-a speriat pe cel ce pare a fi ghidul grupului de turiști, care le transmite acestora să mărească pasul și să nu bage urșii în seamă.

play-sharp-fill

Într-o altă situație,un urs aproape că se urcă pe o mașină. Șoferul glumește și îl roagă pe Moș Martin să nu îi mănânce ștergătoarele de parbriz. Ascultător, ursul se dă jos de pe capota mașinii și trece la unul dintre cauciucuri. În cele din urmă se plictisește să tot dea târcoale „conservei” în care era cina lui și pleacă.

Deși videoclipurile sunt interesante, se poate vedea că toți cei implicați sunt pur și simplu inconștienți și își riscă viața pentru o bravadă ce îi poate face vedete pe internet.

Ce nu realizează oamenii este faptul că urșii or sta ei la cerșit, dar se consideră stăpânii respectivului teritoriu și pot ataca oricând, din senin, chiar dacă le-ați dat de mâncare.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments