14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseFloarea de păpădie – legenda transformării și a noilor începuturi. Papirus din...

Floarea de păpădie – legenda transformării și a noilor începuturi. Papirus din sipetul cu taine și povești

Floarea de păpădie simbolizează noile începuturi. Este una dintre primele flori care înflorește primăvara, semn de speranță și reînnoire.

Pozitivitate și fericire: De la culoarea ruptă din soare, galben strălucitor, păpădia continua să strălucească si, în transformarea ei, ne înveselește cu corola translucidă, pufoasă, hăzărită cu steluțe – așa cum spune legenda, amintindu-ne că frumusețea și fericirea există în cele mai simple și neașteptate locuri.

Prințesa de păpădie – o poveste a transformării

Povestea transformării păpădiei se regăsește în cultura chineză. Potrivit legendei, a existat odată, demult, o frumoasă prințesă care trăia într-un regat îndepărtat. Prințesa avea un păr auriu ce strălucea precum soarele și era îndrăgită de tot ținutul. Îi fermeca pe toți cu blândețea și farmecul ei, căci avea câte o vorbă bună pentru fiecare.

Tot pe atunci trăia în acel ținut un vrăjitor invidios pe frumusețea și puritatea prințesei. Vrând să-i răpească strălucirea, a aruncat asupra fetei un blestem care i-a shimbat destinul. Cînd s-a trezit dimineața, trupul fetei era deja transformat. Devenise o buruiană firavă cu frunze zimțate și o coroană aurie de petale galbene delicate – păpădia. Forma ei, cândva minunată, fusese transformată în această umilă plantă și neștiind ce altceva ar putea face, și-a zis că ar putea face oamenii să se bucure și să zâmbească atunci când o văd. Prințesa care a devenit buruiană devine astfel simbolul rezistenței, al transformării și al frumuseții noastre ascunse, dar și al fericirii și bunătății.

Legenda spune că dacă îți pui o dorință în timp ce sufli pe un puf de păpădie, steluțele minuscule îți duc dorințele direct către zei și acestea se vor împlini, căci fiecare steluță poartă speranțe și vise împrăștiate de vânt în căutarea pământului fertil.

Încă din epoca medievală exista superstiția că dacă ții o floare de păpădie sub bărbie iar pielea ta va lăsa impresia că a căpătat o nuanță galbenă, atunci se crede că vei fi cu siguranță bogat într-o bună zi.

Deși comună, păpădia abundă la începutul primăverii, E cea care dă culoare în orice petec de loc, luminează ca niște focuri vii, înfrumusețează câmpuri, pajiști, parcuri, grădini și străzi.

Conform acestei povești, păpădia este, de fapt, povestea zânei florilor care-și răspândește semințele și aduce lumii bucurie și vitalitate. Este fericirea primăverii, Prințesa de păpădie.

Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments