20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternFlorian Coldea ar avea dublă cetățenie, română și americană

Florian Coldea ar avea dublă cetățenie, română și americană

Ipoteză incredibilă lansată de un senator al României! Florian Coldea ar avea dublă cetățenie, română și americană, ceea ce l-ar putea pune la adăpost de eventuale condamnări în România.

Băsescu regretă că i-a dat atâta putere

Nu menționăm numele senatorului care a afirmat că șeful statului paralel ar avea dublă cetățenie, pentru că nu facem campanie electorală de niciun fel. Însă această afirmație trebuie analizată cu mare atenție, „cu penseta”, cum se spune.

Florian Coldea a ajuns să aibă atâta putere și datorită influenței venită de la Paris și de la Washington.

A fost decorat de fostul ambasador al Franței în România, Excelența sa Francois Saint-Paul cu „Ordinul Național al Meritului”, care se acordă, potrivit Ambasadei Franței, „persoanelor din toate mediile de activitate și recompensează performanțele remarcabile ale cetățenilor, fie într-o funcție publică, civilă sau militară, fie în exercitarea unei activități private, precum și angajamentele tinerei generații”.

 „Această distincție recompensează parcursul domnului general-locotenent Florian Coldea, marcat de o puternică implicare în cooperarea în materie de securitate împreună cu partenerii francezi și euro-atlantici”, spunea în urmă cu nouă ani ambasadorul Franței.

Se spune că implicarea lui Coldea, atât de apreciată de francezi, se referă de fapt la „suportul tactic” acordat de fostul șef al SRI în celebrul scandal „Veolia-Apa Nova”.

Însă cea mai importantă apreciere a venit din partea partenerilor strategici. Spre bucuria statului paralel, CIA l-a decorat pe Coldea.

În 2017, la foarte scurt timp după ce a fost debarcat din SRI de Eduard Hellvig, Florian Coldea a primit recunoașterea supremă a meritelor sale pe câmpul de luptă tactic atunci când a primit distincţia „Alben W. Barkley“ într-o ceremonie care a avut loc la sediul CIA. „Premiul” i-a fost înmânat de nimeni altul decât celebrul Michael Pompeo, fostul șef al CIA în administrația lui Donald Trump.

Este clar că sforarul-șef are suportul serviciilor secrete din Franța și USA.

Dar dacă mai are și cetățenie americană, situația se schimbă radical. Șef de serviciu secret cu dublă cetățenie? Pe bune?

Să sperăm că este doar eculubrația unui senator îmbătat de putere, altfel ar fi trist. Trist pentru noi ca și națiune. O recunoaștere a faptului că toate deciziile importante ne sunt impuse din exterior.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments