20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternPremierul Marcel Ciolacu, melancolic la întâlnirea recentă cu românii de pretutindeni

Premierul Marcel Ciolacu, melancolic la întâlnirea recentă cu românii de pretutindeni

Premierul Marcel Ciolacu le-a povestit sutelor de români din diaspora prezenți în weekendul care a trecut la București despre fratele său, și el cândva plecat peste hotare în căutarea unei vieți mai bune.

El a oferit astfel câteva amintiri personale, deloc cunoscute marelui public, dar și câteva dintre predicții personale despre viitorul general al cetățenilor români.

„Mi-am amintit astăzi de fratele meu care, imediat după Revoluţie, a plecat în Germania, ca mulţi alţi români, în căutarea unei vieţi mai bune. Simt acum, aşa cum am simţit şi atunci, că nu a fost nicio sărbătoare la noi în familie. Ne-a fost tuturor greu şi mamei, cred, aproape imposibil. Văzând plecarea unui băiat cu singura nepoată pe care o avea şi urma să-i vedem doar în fotografii sau să-i auzim doar la telefon. Cu adevărat a fost sărbătoare doar când s-au întors acasă. Adevărul este că de 30 de ani ne-am obişnuit să sărbătorim eşecul. Organizăm evenimente, spunem discursuri, facem poze şi apoi fiecare îşi vede de viaţa lui, noi aici şi dumneavoastră, dincolo, în alte ţări”, a declarat Marcel Ciolacu în deschiderea evenimentului de duminică seara organizat de Ziua Românilor de Pretutindeni.

Premierul a fost cel care a amintit în intervenția sa și de faptul că nu mai avem mult de așteptat până vom intra și terestru în Spațiul Schengen, acolo unde am fost admiși la 31 martie doar aerian și maritim, dar și despre înțelegerea recentă cu președintele Turciei, ca românii să poată întra în „Țara Semilunii” doar cu buletinul, pentru o ședere de 90 de zile.

El a discutat și despre alte două „realizări” și anume posibilitatea ca românii din Spania să aibă de anul acesta dublă cetățenie, dar și despre convorbirile cu premierul Italiei, Giorgia Meloni, ca Biserica Ortodoxă Română din Italia să devină una recunoscută de către statul italian.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments