10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
DiverseFostul președinte, Igor Dodon, nu ia în calcul pe moment participarea la...

Fostul președinte, Igor Dodon, nu ia în calcul pe moment participarea la prezidențialele moldovenești

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a desfășurat miercuri, 19 decembrie, Congresul extraordinar în care membrii săi au aprobat un nou program politic, au definit noi  vectori de politică externă și au modificat statul de funcționarea a formațiunii lor politice, aprobând revenirea la funcția de președinte de partid.

Potrivit modificărilor, Partidul Socialiștilor nu se mai opune integrării statului moldovean în Uniunea Europeană, însă, orice integrare, fie în Est sau în Vest, poate avea loc doar în urma unui referendum național. 

După Congresul extraordinar, fostul șef al statului moldovean, Igor Dodon, a anunțat că, în acest moment, nu ia în calcul participarea la alegerile prezidențiale din 2025.

„Am fost președinte. La această etapă, nu iau în calcul participarea la alegerile prezidențiale. Sunt gata să discutăm dacă se dorește înaintarea unui candidat unic”, a specificat acesta.

Anterior, Dodon anunțase că Partidul Socialiștilor va avea propriul candidat la funcția de președinte al statului moldovean, aducând argumente împotriva inițiativei potrivit căreia opoziția moldoveană ar trebui să aibă un candidat comun la alegerile prezidențiale.

„Alegerile locale au arătat că partidul puterii a folosit mecanisme prin care a retras candidați electorali cu o zi înainte de desfășurarea alegerilor, dacă propunem un candidat unic din partea opoziției, poate apare acest risc major. Trebuie să convenim să nu ne atacăm reciproc și să sprijinim împreună pe cel, care ajunge în al doilea tur împotriva Maiei Sandu”, a explicat fruntașul socialist pe rețelele de socializare.

Socialiștii moldoveni își vor alege președintele la începutul anului 2025, după înregistrarea documentelor programatice care au fost modificate la Agenția Serviciilor Publice.

Victor Nichituş
Victor Nichituşhttp://canal33.ro
Corespondentul Canal 33 in Republica Moldova, Victor Nichituș, jurnalist moldovean, observator incomod al vieții politice dintre Prut și Nistru vreme de 30 de ani, este citit atât de oficialii şi cât şi de opozanţii momentului, pentru comparaţiile surprinzătoare, nuanţele care scapă altora şi mesajele, ingenios inserate în documentatele sale note și observații.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments