22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Francezii încă nu știu că am intrat în Air Schengen! Europarlamentar român...

Francezii încă nu știu că am intrat în Air Schengen! Europarlamentar român controlat în aeroport de parcă venea din Africa! (video)

Vlad Gheorghe, europarlamentar român independent a trăit astăzi, 1 aprilie, o experiență extrem de neplăcută, la aterizarea pe un aeroport din Franța. Acesta descrie într-un videoclip postat pe facebook cum polițiștii francezi i-au luat la verificat pe toți cei care veneau din România, dar nu și pe cei care aterizaseră din alte țări membre UE.

„Ziua Păcălelilor. Schengen pe sfert de la Iohannis şi Ciolacu pentru românii discriminați de Nehammer şi guvernul austriac”, a titrat pe pagina personală de socializare europarlamentarul român.

„Bine am intrat în Schengen! Ne verifică pașapoartele tuturor. Drăguț, nu? Franța!

Schengen. Dar nu chiar. Uite, ăsta este Schengenul. Ia uite cum stau frumos la avionul de România.

Tocmai am avut o discuție cu ei. I-am întrebat dacă fac controale aleatoriu și nu au știut să îmi răspundă. Au spus că verifică și Germania și alte țări (pasagerii sosiți pe calea aerului din aceste țări, nota red.) … Ăsta este Schengen, așa ne primesc ei! Au zis că fac controale din astea, așa, sporadice, numai că văd că ei controlează pe toată lumea ( dintre cei care au coborât din cursele venite din anumite destinații, nota red.) și ne-au urat „Bine ați venit în Schengen” și brusc nu vorbeau engleză. Înainte au început să vorbească engleză, apoi când au văzut că nu este de bine, brusc nu mai vorbeau engleză, vorbeau numai franceză. Ghinion, că vorbim și franceză”, susține Vlad Gheorghe.

Acesta a fost șocat de faptul că singurii pasageri verificați erau cei care veneau din România.

„Uite, ăsta este Schengenul pe avionul de România. La avionul de Germania nu se duc. Am luat frumos numărul matricol al celui care spunea că este superior și o să facem frumos protest peste tot și scriu și la Comisia Europeană . Dacă ăsta este Schengenul, că ne mută frontiera la ieșirea de la avion… Băieții verificau pe toată lumea (din cursa venită din România, nota red.), deci nu aveau nicio treabă, nu era nicio „random checking” . Practic, o graniță mai rapidă”.

Europarlamentarul român a spus că va face scandal și nu va lăsa ca o astfel de situație să se perpetueze.

„Nu-i problemă, că le facem plângeri peste tot. Inițial au fost destul de agresivi, dar apoi s-au mai relaxat… Nu au niciun fel de răspuns. Nu este nimic aleatoriu. Este numai avionul de România. Și sunt sigur că și avionul de Bulgaria… Dar nu-i problemă! Facem plângeri. Asta se întâmplă, asta facem și noi, nu-i lăsăm”, a anunțat Vlad Gheorghe.

După ce în urmă cu patru ani a ajuns în Parlamentul European pe listele USR, acum Vlad Gheorghe dorește să candideze ca și independent. Are însă nevoie de 100.000 de semnături, pentru care străbate țara în lung și în lat.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments