10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
StiriLifestyleGigi Becali a impus deja moda căciulii bărbătești negre cu cruce roșie

Gigi Becali a impus deja moda căciulii bărbătești negre cu cruce roșie

Purtarea unei căciuli negre cu o mică cruce roșie brodată pe ea a devenit o modă în București, cel puțin. La mai puțin de un an de când Gigi Becali, finanțatorul echipei de fotbal FCSB, a apărut în fața camerelor de luat vederi dotat cu un asemenea accesoriu vestimentar, zeci de bucureșteni, mai mult sau mai puțin cunoscuți, pot fi zăriți purtând așa ceva.

Mai ales că sezonul de iarnă și-a intrat în drepturi și frigul a început deja „să muște”. Însă foarte puțin sunt cei care se încumetă să apeleze la serviciile cunoscutului creator de modă masculină, Alexandru Ciucu, cel care i-a făcut lui Gigi Becali, până în prezent, întreaga gamă de haine de acest fel cu care acesta se fălește mai peste tot.

Dacă la atelierele lui Ciucu o asemenea căciulă costă cel puțin o sută de euro, prețul ei e mult mai mic la diverse mânăstiri de lângă București, acolo unde, în anumite locuri, un model foarte asemănător poate fi achiziționat cu doar 70 de lei.

Puțini știu, dar această modă nu a fost impusă de către Gigi Becali, fiindcă călugării și călugărițele au realizat după 1990 o serie de haine cu semnul crucii brodat pe ele, pe care le-au scos la vânzare, oricui, inclusiv laicilor. Dar notorietatea lui Gigi Becali a făcut diferența și astfel ele au început să fie, puțin câte puțin, căutate.

Omul de afaceri Paul Nicolau și-a luat și el o căciulă negră cu cruce roșie, după moda impusă de Gigi Becali (în centru)

Astfel, la finele lunii noiembrie, un om de afaceri bucureștean, Paul Nicolau, supranumit Pescobar, s-a mândrit foarte tare, pe rețelele sociale, cu o căciulă de tipul celei purtate de Gigi Becali. Interesați, o serie de amatori de chilipiruri, au dorit să afle de unde și-a cumpărat căciula, iar acesta le-a precizat că a luat-o de la Muntele Athos.

Patronul restaurantului „Taverna racilor” a fost însă mult mai ghinionist decât Gigi Becali, întrucât acesta a trecut recent printr-o mare încercare. Restaurantul său de la Snagov a fost făcut scrum în urma unui incendiu puternic, cu câteva zile înainte de Crăciun. De precizat că omul de afaceri fusese recent amendat cu 60.000 de lei, de către pompieri, fiindcă restaurantul său nu avea autorizație de securitate la incendiu

Pe de altă parte, un hanorac de genul celui purtat de patronul echipei de fotbal FCSB realizat în atelierele lui Alexandru Ciucu, furnizor oficial al Casei Regale a României, poate costa în jur la 1.000 de euro, în timp ce un palton cu același tip de cruce, depășește ca preț pragul a 2.000 de euro, bucata.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments