10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
StiriInternGrindeanu, victorie pe linie: grevele anunțate de sindicaliștii de la CFR, Metrorex...

Grindeanu, victorie pe linie: grevele anunțate de sindicaliștii de la CFR, Metrorex și Tarom s-au fâsâit

Bătăioșii din linia întâi a sindicatelor de la CFR au renunțat astăzi la greva anunțată pentru ora 14.00, în lipsa unor măsuri guvernamentale care să le satisfacă solicitările. BNS, din care face parte și Federația Națională Feroviare Mișcare Comercial Vagoane (FNFMCV) a anunțat, sec, încheierea conflictului de muncă.

Greva sindicaliștilor de la CFR are mici întârzieri, conform mersului trenurilor.

Vin sărbătorile și sindicatele încep, rând pe rând, să renunțe la grevele anunțate cu surle și trâmbițe cu doar câteva zile în urmă. Astfel, după ce ieri sindicaliștii de la FNFMCV spuneau că nu amână greva cheferistă până când nu le sunt îndeplinite solicitările, iată că astăzi aceștia s-au dat pe brazdă și au pus batista pe țambalul revendicărilor.

Pe site-ul Blocului Național Sindical, la care este afiliată FNFMCV a fost postat un mesaj lapidar: greva se suspendă. Fără explicații suplimentare pentru membrii cotizanți, doar cu o informare că de Sfântul Andrei ar putea fi semnat contractul colectiv de muncă. Altfel, jale mare, mâine facem iar grevă și tot de la ora 14.00.

„Blocul Național Sindical informează că, în urma negocierilor dintre conducerile celor două companii feroviare de stat – CFR Infrastractură și CFR Călători – și conducerea Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane (FNFMCV) – s-a ajuns la un acord pentru încetarea conflictului de muncă. Acordul prevede  și semnarea contractului colectiv de muncă începând cu data de 30 noiembrie 2023. Prin urmare, greva anunțată de FNFMCV, afiliată la Blocul Național Sindical, nu va avea mai avea loc”.

Liniște totală și de la celelalte sindicate care anunțau o grevă iminentă în transporturi, cei de la TAROM și de la Metrorex.

Sorin Grindeanu le-a schimbat macazul sindicaliștilor. Sursa foto: clubferoviar.ro

Solicitările sindicaliștilor de la CFR s-au redus la semnarea contractului colectiv de muncă, după ce inițial aceștia cereau cu mult mai mult: promovarea în ședință de Guvern a unui Memorandum care să excepteze CNCF CFR SA de la aplicarea prevederilor Legii 296/2023 (Legea austerității); prezentarea și asumarea de către CNCF CFR SA a unei grile de salarizare care să reflecte un ecart în concordanță cu complexitatea și volumul muncii, respectiv importanța și competența în actul decizional; prezentarea de către CNCF CFR SA până la data de 29 noiembrie 2023 a Contractului Colectiv de Muncă 2023-2024 în vederea semnării, înregistrării la instituția abilitată și, pe cale de consecință, stingerea conflictului colectiv de muncă.

Din comunicatul BNS lipsește o singură propoziție: “Sărbători liniștite la domnul ministru Sorin Grindeanu!”.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments