23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
DiverseGura păcătosului, adevăr grăiește! Sau cum i-a scăpat „păsărica” lui Marcel Ciolacu!

Gura păcătosului, adevăr grăiește! Sau cum i-a scăpat „păsărica” lui Marcel Ciolacu!

Premierul Marcel Ciolacu ar fi confundat evaziunea fiscală cu inflația în cadrul unui recent discurs susținut miercuri la inagurarea depozitului automatizat al companiei PepsiCo din Popești-Leordeni.

Nu o spunem noi, o spune Cabinetul primului ministru.

El ar fi rostit la un moment dat o frază din care reieșea că „inflația” e unul dintre dușmanii săi de temut, dar Cabinetul primului ministru susține că de fapt acesta făcea referire la fenomenul evaziunii fiscale.

„Eu m-am săturat, de 30 şi ceva de ani, vin miniştri de finanţe, vin premieri şi spun că fac digitalizare. Nu pot să ridic din umeri, prim-minstru al României, şi să mă uit că avem cea mai mare inflaţie din Europa, când mă duc la Bruxelles, e primul lucru pe care mi-l spun, că avem cel mai mare gap de TVA. Dacă doriţi un prim-ministru incapabil şi tot timpul să ies din această logică, pentru că avem nu ştiu ce alegeri, cum am văzut şi ministrul Transporturilor, care şi-a asumat. Ne dorim odată să avem autostrăzi sau le amânăm încă un an de zile, pentru că deranjăm într-un an electoral? Este cazul să fim responsabili”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la evenimentul cu pricina.

Marcel Ciolacu, în timpul discursului de la fabrica celor de la Pepsi din Popești Leordeni

Când de fapt acesta ar fi avut în minte noțiunea de evaziune fiscală, iar nu pe cea de inflație.

Însă, ceea ce uită să ne spună cei de la Cabinetul premierului Marcel Ciolacu e și realitatea conform căreia inflația e „regină” în România de luni bune. Ba chiar, potrivit celor mai recente date, cele din luna aprilie, România deținea pentru a cincea lună la rând poziția de ţară cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar, arată datele publicate marţi de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

La acel moment, statistica indica că România ocupă primul loc cu o inflație de 5,8 procente. Între timp, INS a anunțat pentru luna iunie o inflație de 4,9%. O mică schimbare din pix!

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments