37.8 C
București
joi, 20 iunie, 2024
Google search engine
DiverseH.D.Hartmann: „O vizită care va conta în istoricul relațiilor celor două țări!”

H.D.Hartmann: „O vizită care va conta în istoricul relațiilor celor două țări!”

La peste o săptămână după începerea conflictului violent între Israel și gruparea Hamas, premierul României a mers recent în Tel Aviv pentru o întâlnire oficială cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu. 

Analistul și profilerul H.D. Hartmann a comentat în emisiunea „Sfere de interes”, de la Canal 33, importanța prezenței premierului român în zona Orientului Mijlociu. El a afirmat că mesajele transmise de premierul Netanyahu în conferința de presă comună ne consolidează relațiile cu Israelul și reluare a relațiilor importante cu lumea arabă:

Mesajul israelian a devenit foarte clar, din punct de vedere al terminologiei. Sunt transmise trei mesaje: Israelul anunță că nu va permite nici unei țări arabe să utilizeze islamismul revoluționar militant de tip terorist, Al Qaeda este dușmanul SUA și că pacea nu poate să existe cu naziștii (…)

A fost o vizită care va conta în istoricul relațiilor celor două țări.”

Având în vedere proximitatea României de zona de război din Ucraina și vizita recentă a lui Zelenski la noi în țară, analiștii politici au comparat prezența lui Ciolacu cu absența lui Zelenski în Israel.  

Potrivit surselor Axios și Ynet, președintele ucrainean a dorit să se întâlnească cu Netanyahu, însă i-a fost refuzată vizita, cu explicația că nu este un moment potrivit. 

În trecut, Kievul și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că Israel a avut o poziție neutră față de războiul ruso-ucrainean.

După ce premierul român și-a exprimat solidaritatea cu poporul israelian, a cerut oficialului din Țara Sfântă ajutorul pentru evacuarea românilor din zonele de conflict, însă nu a fost oferită nici o garanție. 

play-sharp-fill

Benjamin Netanyahu a afirmat că va încerca eliberarea în limita posibilităților.

Până în prezent peste 2.000 de români din Israel au primit ajutor pentru expatriere. 

Marcel Ciolacu a declarat că sunt 350 de români surprinși în Fâșia Gaza, iar peste 250 au cerut repatrierea. 

În urmă cu o săptămână, premierul român a afirmat că „Statul român nu se poate transforma România în Crucea Roșie.”

Alina Maslin
Alina Maslinhttp://canal33.ro
Licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la UAIC Iași și absolventă a masteratului Jurnalism Tematic, Universitatea din București. A realizat articole pentru Rador, a fost colaborator Europa Fm și editor în trustul Intact, pentru Antena 1 și Antena Stars. Este Producător executiv la Canal 33 HD si redactor www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments